Довганич очолив і зареєстрував 'Буковинську книгу': відзвітувати про покращення ситуації із книгарнями  губернатор Папієв мав рівно рік тому

Довганич очолив і зареєстрував "Буковинську книгу": відзвітувати про покращення ситуації із книгарнями губернатор Папієв мав рівно рік тому

03.10.2013, 01:49

Чернівецькі книгарні реорганізовують. Велике комунальне підприємство «Буковинська книга» створено і вже має керівника. Віднині книжкові магазини міста, які увійшли в об'єднання, закриті на переоблік. На часі - розширення мережі книгарень та початок повноцінного функціонування нового підприємства. Історія з реорганізацією комунальних книгарень тягнеться ще з першої половини 2012 року. Рішення  про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі  і створення обласного комунального підприємства «Буковинська книга» сесія обласної ради ухвалила 31 травня 2012 року.  А вже 1 червня голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв заявив: «Цим рішенням ми не лише збережемо мережу книгарень на Буковині, а й розширимо її. Протягом наступного року на території області буде 20 книжкових магазинів. У кожному районному центрі буде створено філію новоствореного обласного комунального підприємства «Буковинська книга». І в жовтні я особисто прозвітую на сесії обласної ради перед громадськістю та доведу, що ситуація із книгарнями тільки покращиться. Це я обіцяю», - підкреслив Михайло Папієв.

Сюжет Ірини Мороз про чернівецькі книгарні у випуску програми «Місцевий час» від 1 жовтня 2013 р. на «5 каналі»


Книгарні в Чернівцях зачинили | Чернівці | ВКадрі - відео каталог

Як повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, згідно з розробленою ним концепцією, головна мета створення обласного комунального підприємства «Буковинська книга» - убезпечення мережі комунальних книгарень у м. Чернівці від банкрутства, створення потужного конкурентоспроможного гравця на ринку книготоргівлі області.

Сфера діяльності новоствореного підприємства, як передбачено концепцією, - книготоргівля, видавництво, поліграфія, забезпечення закладів освіти регіону навчальним і наочним приладдям.

Основні завдання, які ставляться, згідно з концепцією, перед обласним комунальним підприємством «Буковинська книга» - зберегти нині діючі комунальні книгарні у м. Чернівці, розширити мережу книгорозповсюдження до 20 книжкових магазинів і пунктів продажу книжок в райцентрах і великих населених пунктах області, створити дитячу книгарню, книгарню-клуб, асоціацію книговидавців і книгорозповсюджувачів, веб-сайт «Буковинська книга», через який можна замовляти літературу тощо.

Ефективність новоствореного підприємства, як вважають розробники концепції, базуватиметься на сучасному менеджменті, застосуванні інформаційних технологій, проведенні брендінгу і PR-кампанії, оптимізації структури, пільгових умовах оренди приміщень до 2%, а за певних умов – 1 грн. у рік, залучення позабюджетних коштів. Новостворене підприємство отримуватиме замовлення за бюджетні кошти на поліграфічну продукцію, навчальну літературу, шкільне приладдя, книговидання.

Концепція передбачає, що керівники комунальних підприємств книготоргівлі, продавці в результаті реорганізації забезпечуються рівноцінною роботою в обласному комунальному підприємстві «Буковинська книга». Окрім цього, у ньому діятиме спостережна рада, до якої увійдуть представники буковинської еліти, відомі та авторитетні у краї люди.

1