Коваль почув Москаля: досудове слідство проти “Арго” на Буковині триває

Коваль почув Москаля: досудове слідство проти “Арго” на Буковині триває

19.07.2012, 16:58

Досудове слідство у кримінальній справі щодо невиплати зарплати працівникам ТОВ ВКТ «АРГО» триває. Про це повідомили у прокуратурі Чернівецької області. 

На повідомлення у ЗМІ щодо невиплати заробітної плати працівникам ТОВ ВКТ «АРГО» повідомляємо, прокуратурою Чернівецької області порушена і розслідується кримінальну справу за ч.2 ст.175 (невиплата заробітної плати внаслідок нецільового використання коштів) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України відносно генерального директора ТОВ ВКТ «АРГО», який безпідставно не виплатив у повному обсязі заробітну плату працівникам товариства, спрямувавши кошти на інші цілі.

Досудове слідство у справі здійснює прокуратура Хотинського району. Під час розслідування заборгованість частково погашено.

Крім того, прокуратурою в інтересах працівників ТОВ ВКТ «Арго» заявлено 208 заяв у порядку наказного провадження про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати на загальну суму 1863 тис. грн. По всіх вказаних заявах районним судом видані відповідні судові накази, які направлено для примусового виконання до органів державної виконавчої служби.

За кілька днів до цього повідомлення прокуратури,  прес-служба народного депутата Геннадія Москаля заявила таке:

Дивовижні речі відбуваються на підприємстві “Арго” в Хотині. Люди з жовтня 2010р. не отримують зарплату (заборгованість сягнула вже десяти мільйонів гривень), а коли до цієї проблеми намагаються привернути увагу Кабміну, керівництво заводу на прохання ОДА мобілізує своїх працівників на публічні звернення про “ескалацію напруги, що призводить до зупинки підприємства та інформаційного приводу для спекуляцій на тему падіння виробничих показників при діючій владі”.

— Проблемні показники для влади почалися задовго до мого звернення, — заявляє народний депутат Геннадій Москаль. — Починаючи з лютого цього року є купа судових рішень про стягнення з підприємства заборгованості по зарплаті (копії рішень додаються нижче). То де ж була влада весь цей час? Чому чиновники не сприяють виконанню цих рішень, щоб люди нарешті отримали зароблені гроші? Замість цього працівників підприємства намагаються втягнути в політичну боротьбу й перекласти проблему зі здорової голови на хвору. Оце і все, на що сьогодні здатна чернівецька влада — підмінити виплату зароблених грошей політичними лозунгами.

1