Дострокові вибори Чернівецької міськради можуть призначити на осінь 2017 року

Дострокові вибори Чернівецької міськради можуть призначити на осінь 2017 року

18.05.2017, 23:12

Мер Чернівців Олексій Каспрук вважає, що парламент може призначити дострокові вибори Чернівецької міськради на осінь 2017 року.

Про це він повідомив сьогодні в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Зокрема, він заявив, що дострокові вибори міськради повинні пройти "на іншому рівні".

"Якщо знову буде гречка, "червоні ручки" і все решта, то не думаю, що ситуація може кардинально змінитися", - сказав він.

Окрім того він повідомив, що з приводу призначення виборів у міськраді працює відповідний комітет.

"Я надіслав відповідне звернення, буде створена робоча група, яка приїде в Чернівці. Ситуацію треба вивчити. Треба послухати не тільки моє звернення, а й поспілкуватися з депутатами, як вони пояснять парламентарям, власне, прийняття чи не прийняття тих чи інших рішень", - сказав він.

"Після того, я думаю, що восени цілком реально можна провести вибори", - додав міський голова.

Міський голова Чернівців вважає, що через реванш колишніх представників Партії регіонів міська рада не приймає важливі для міста рішення.

Про це Олексій Каспрук повідомив сьогодні в ефірі телеканалу "Еспресо.ТV".

Зокрема, антимерську більшість у міськраді Олексій Каспрук назвав "деструктивною опозицією".

"Насправді найбільша проблема - це реванш, власне кажучи, тих людей, які керували містом за часів Партії регіонів. Безперечно, вони перечекали буремних 14-й і 15-й роки, переобралися, знову попали в міську раду", - сказав міський голова.

"Був доведений факт підкупу виборців, по якому наразі не закінчено розслідування. Один з депутатів, якого суспільство, власне, звинувачує у організації цього підкупу, сьогодні сидить у сесійній залі. Трохи переформатувалися, набралися сил, і на сьогодні Чернівецька міська рада працює, але з порушенням законодавства. Не приймаються надзвичайно важливі речі для громади, для розвитку міста. Фактично, блокується робота для того, щоб показати, що влада ні на що не спроможна. Така деструктивна опозиція - можемо це назвати так", - додав Олексій Каспрук.

Водночас він пояснив, чому був змушений звернутися із проханням про призначення дострокових виборів міськради до Верховної Ради України

"Розуміючи, що це ні до чого хорошого не призведе, я звернувся до Андрія Парубія, для того, щоб були призначені дострокові вибори міської ради. І відповідно, я як міський голова, готовий також іти на вибори для того, щоб підтвердити довіру чернівчан", - сказав він.

Окрім того, Каспрук пояснив, яким чином депутати блокують роботу міськради.

"По-перше, є більшість депутатів, яка сформована навіть не за партійною ознакою, а за ознакою комерційних інтересів. Наприклад, ми відмовилися отримати фінансування від ЄБРР на закупівлю нових тролейбусів, бо, мовляв, це ярмо на шиї наших дітей. Деякі рішення не приймаються взагалі без будь-яких пояснень. В порядок денний вноситься рішення, наприклад, про перелік об’єктів приватизації на цей рік, чи про охорону культурної спадщини. І вони просто не голосуються в цілому", - заявив міський голова Чернівців.

Чернівецька міськрада займається саботажем, а боротися з цим потрібно за допомогою суспільного осуду.

Таку думку в ефірі телеканалу "Еспресо" сьогодні висловив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Зокрема, відповідаючи на запитання ведучого про те, чи існує сепаратизм і так звана "п’ята колона" у західних областях України, Каспрук відповів, що "насправді сепаратизм і п’ята колона є всюди".

"Вони є у вищих ешелонах влади, вони є на місцях, вони є в будь-якій області. Ми це повинні розуміти. Повинні розуміти, що іншого шляху боротися, аніж суспільний осуд і надання оцінки під час виборчого процесу, немає. До прикладу, як можна оцінити дії депутатів Чернівецької міськради, які не затверджують проект модернізації системи теплопостачання міста? Не затверджують протягом року. Знімають на довивчення, вивчають, не голосують в цілому. А через рік, нарешті таки під тиском суспільства, під тиском ЗМІ, вони це рішення приймають. Але ж втрачений рік, втрачений опалювальний сезон. Це саботаж", - додав він.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Пане каспрук, як казав відомий кіногерой: "Нє спєші". Хоч дуже хочеться це чмо відправити на "звалище історії".

avatar

Юрій

19 травня 2017 08:58

Невідкладно, не затягуючи процес, бо "заговорять", як справу Білика, чи Януковича. От договорились, що Буковинські депутати ВР вже не вбачають за необхідне конфісковувати гроші януковича.

avatar

19 травня 2017 10:20