Донеччан запитали про знесення барельєфа Стусу (відео)

Донеччан запитали про знесення барельєфа Стусу (відео)

08.05.2015, 02:18

У понеділок, 4 травня, з будівлі філологічного факультету Донецького національного університету було знесено барельєф, присвячений відомому українському письменникові Василю Стусу. Кореспондент “Радіо Свобода” запитав мешканців Донецька, чи знають вони відомого донбаського творця і чи підтримують рішення керівників університету.

Керівництво Донецького національного університету зробить усе можливе, щоб евакуювати демонтований сепаратистами барельєф Василя Стуса до Вінниці, йдеться в заяві навчального закладу, який наказом Міністерства освіти і науки від 30 вересня 2014 року переведено до Вінниці.

«Донецький національний університет як громада, що представляє інтелектуальну еліту України, обурений фактом демонтажу барельєфа Василя Стуса на будівлі філологічного факультету в м.Донецьк, що була захоплена у вересні 2014 р. терористичним угрупованням «ДНР». Сподіваємося, що конструкція ціла та перебуває у безпеці. Керівництво ДонНУ та університетська громада зробить усе можливе, щоб евакуювати барельєф Василя Стуса до м.Вінниця», – йдеться у повідомленні.

ДонНУ розцінює демонтаж як акт вандалізму, який свідчить про низький рівень культури, антиукраїнську позицію та неповагу до випускників вишу керівництва псевдоуніверситету та тих, хто сприяв цій акції.

«Ставлення до особистості Василя Стуса може бути різним, але беззаперечним є той факт, що його доля тісно пов’язана з Донецьким національним університетом і філологічним факультетом. Знищення історії ДонНУ вказує на неможливість асоціації спільноти, яка перебуває в стінах університету за донецькою адресою, зі славним ім’ям Донецького національного університету», – наголошується в заяві.

Як повідомляли раніше, Бойовики знищили барельєф Стусу в Донецьку

Джерело: ZAXID.NET

1