Доголіча тимчасово відсторонено від виконання обов'язків, бо його зять був у салоні 'Фольксвагена', що зчинив аварію на Глибоччині

Доголіча тимчасово відсторонено від виконання обов'язків, бо його зять був у салоні "Фольксвагена", що зчинив аварію на Глибоччині

14.06.2014, 23:09

Згідно із наявною інформацією, на момент скоєння аварії 13 червня,  в якій загинуло четверо мешканців Глибоцького району, у салоні «Фольксвагену» був присутній зять начальника Управління Державтоінспекції УМВС України в Чернівецькій області Ігоря Доголіча.

У зв’язку із цією обставиною начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко прийняв рішення тимчасово відсторонити Доголіча Ігоря Володимировича від виконання ним службових обов’язків, аби не допустити можливого впливу на повне та неупереджене проведення досудового слідства, повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Тимчасово виконувати обов’язки начальника УДАІ УМВС буде заступник начальника УДАІ полковник міліції Вадим Сушинський.

Як повідомили кореспонденту vidido.ua очевидці, близько 23.00, на новій трасі у с. Валя Кузьмін джип виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із "дев'яткою".

За кермом джипа був п'яний водій, у салоні авто - його нетвереза компанія, як чоловіки, так і дівчата.

І водій, і його друзі втекли з місця події. У позашляховику залишився лише один чоловік, який був у стані такого алкогольного сп'яніння, що не міг іти.

13 червня, о 23 годині 40 хвилин, на спецлінію 101 надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі поблизу с. Валя Кузьмін Глибоцького району. В результаті зіткнення двох автомобілів "Volkswagen" та ВАЗ 2109 у легковику ВАЗ загинуло четверо людей.

Тіла трьох пасажирів легковика ВАЗ-2109 вдалося вийняти із салону авто, а водій був затиснений в легковику понівечиними конструкціями. Рятувальники провели заходи щодо деблокування та вилучення тіла загиблого водія із пошкодженого автомобіля, повідомили в УДСНС.

25-річний водій та три пасажири «дев’ятки» (двом – 34, одному – 37 років, всі мешканці села Грушівки) від отриманих тілесних ушкоджень, не сумісних з життям, загинули на місці пригоди. Тіла померлих направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці.

Як повідомили в ДАІ, відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Наразі проводиться перевірка, призначено ряд експертиз, необхідних для встановлення об’єктивних обставин ДТП. Попередньо встановлено факт порушення Правил дорожнього руху водієм «Фольксвагену». В ході проведення ряду слідчо-оперативних дій встановлено та затримано три особи, які перебували в іномарці. Вони перевіряються на причетність до вчинення даного злочину.

Розслідування взято на особистий контроль начальника УМВС Валерія Зінченка та прокурора Чернівецької області Павла Ванзуряка.

Відео Держслужби з надзвичайних ситуацій.

1