Додав собі стажу: суд скасував визнання Сергія Цинтаря переможцем конкурсу керівника обласної лікарні

Додав собі стажу: суд скасував визнання Сергія Цинтаря переможцем конкурсу керівника обласної лікарні

16.06.2020, 13:32

Чернівецький окружний адміністративний суд повністю задовольнив скаргу іншого учасника конкурсу на заміщення вакантної посади гендиректора комунального некомерційного підприємства.

У Чернівцях суд визнав протиправним та скасував рішення конкурсної комісії Чернівецької обласної ради з проведення конкурсу на зайняття посади керівника КНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» в частині допуску Сергія Цинтаря та Сергія Бродовського до цього конкурсу та визнання переможцем нинішнього керівника обласної лікарні і рекомендації сесії облради призначити його на посаду.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На конкурсі на посаду головного лікаря Чернівецької обласної клінічної лікарні переміг Сергій Цинтар (+ВІДЕО)

Про це пише ІА АСС з посиланням на рішення суду, опубліковане на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Позивач, який також подавав свою кандидатуру на цей конкурс, окрім скасування рішень конкурсної комісії просив зобов'язати цю комісію розглянути документи з урахуванням відповідності претендентів кваліфікаційним вимогам. Зауваження виникли щодо наявності у претендентів не менше 7 років стажу на керівних посадах обласного рівня.

Юристи обласної ради в суді намагалися довести, що у претендентів був необхідний стаж. Зокрема, нинішній керівник обласної лікарні тривалий час був виконавчим директором приватного підприємства «Будівельник» та головою Герцаївської міської політичної партії «Наш край». Також він кілька років значився на посаді голови ревізійної комісії громадської організації «Чернівецьке обласне медичне товариство «ІСИДОР БОДЯ».

 Помер під час конкурсу

Інший претендент Сергій Бродовський на конкурс подав документи, що він тривалий час був директором житлово-будівельного товариства «ЖБТ-75», а також директором приватної виробничо-комерційної фірми «БРОДОС».

Крім того, в обласній раді намагались довести, що кваліфікаційні вимоги МОЗ до претендентів на посади керівників обласних КНП носять рекомендаційний характер, тому наявність стажу у претендентів не є обов'язковою. Проте, у Наказі МОЗ про впровадження вказаного Довідника у дію вказано на обов'язковість застосування кваліфікаційних вимог до претендентів усіма державними структурами, які його використовують.

В ході конкурсу Сергій Бродовський зняв свою кандидатуру. А ще один претендент Віктор Дорош знепритомнів під час конкурсу та в подальшому помер у лікарні. В результаті переможцем конкурсу комісія визнала Сергія Цинтаря та рекомендувала обласній раді призначити його на посаду гендиректора КНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях лікар помер під час конкурсу на пост глави лікарні

 

Подав неправдиві дані

Суд дослідив наявні докази обох сторін, витребував додаткові документи з податкової, пенсійного фонду та відділу реєстрації юридичних осіб і ФОП. Згідно них, Сергій Цинтар не отримував доходи, а, відповідно, і не сплачував податки та нарахування у пенсійний фонд із посади виконавчого директора ПП «Будівельник», голови Герцаївської міської організації партії «Наш край» та голови ревізійної комісії ГО «Чернівецьке обласне медичне товариство «ІСИДОР БОДЯ». А згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Сергій Цинтар з моменту реєстрації і по теперішній час не значиться керівником чи підписантом ПП «Будівельник» та ГО «Чернівецьке обласне медичне товариство «ІСИДОР БОДЯ».

Таким чином, суд повністю задовольнив скаргу позивача. Визнав протиправним та скасував рішення конкурсної комісії в частині допуску Сергія Цинтаря і Сергія Бродовського до проведення конкурсу та, відповідно, визнання переможцем цього конкурсу Сергія Цинтаря з подальшою рекомендацією обласній раді призначити його на посаду.

Крім того, суд зобов'язав конкурсну комісію розглянути документи претендентів із врахуванням необхідних кваліфікаційних вимог, в тому числі і щодо необхідного стажу не менше 7 років на керівних посадах обласного рівня та визначити переможця цього конкурсу, зважаючи на подані документи. Також обласна рада має виплатити позивачу більше трьох тисяч гривень судових витрат.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1