Додаток в.о. стимулює чернівецького мера краще працювати

Додаток в.о. стимулює чернівецького мера краще працювати

04.04.2012, 19:19

У середу, 4 квітня, в мерії підводили підсумки роботи Чернівецької міської ради у 2011 році.  Звісно, початок квітня дещо незвична пора для підведення підсумків минулого року. Нині саме час говорити вже про зроблене у першому кварталі року нового. Та у Чернівцях, схоже, час відлічують не за звичайним, а політичним календарем. А згідно з часом останнього, 31 березня в місті справді минув рік, як воно живе без легітимного міського голови. Вплинути на суд, як зізнався виконувач обов'язків мера пан Михайлішин, щоб той швидше розглянув  позов мера колишнього він, звісно, жодним чином не може. Хоча особисто, знову ж таки за його власним зізнанням, чи не більше самого Миколи Федорука зацікавлений у тому, щоб суд нарешті поставив крапку в цій судовій тяжбі і закрив питання. "Хочу вам нагадати, що тут були представники профільного Комітету Верховної Ради, які розглядали повністю припинення повноважень, - сказав Віталій Михайлішин. -  Ніяких проблем не було, ніхто не знайшов ніяких порушень. Чому суд не знаходить? Я не знаю... Я теж хотів би, щоб колишній міський голова не ходив у суд, не просив 72 тисячі, бо йому нема за що жити, через те що його звільнили". От тільки цікаво було б довідатися, що тоді робить в суді спеціально найнятий представник Чернівецької міської ради пан Попов? І чи це не він, бува, усіляко затягує розгляд цих справ по їх суті?

З того, що він досі не мер, а лише виконувач його обов'язків, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин трагедії не робить. "Навпаки, на мою особисту думку, додаток в.о. стимулює людей демонструвати кращі показники в роботі", - зауважив Михайлішин. Зізнання прозвучало під час його відповіді на питання про інших виконувачів обов'язків, які наразі керують одразу двома комунальними підприємствами міста - Чернівецьким аеропортом та Калинівським ринком. Під час прес-конференції журналісти приділили чимало уваги з'ясуванню обставин роботи саме цих підприємств. Воно й не дивно: попри витрачені торік 9 мільйонів гривень на реконструкцію летовища, літаки з нього практично не літають. Відкритий нещодавно рейс на Київ не протримався й двох місяців. Доведеться чернівчанам і цього  разу задовольнитися обіцянкою, що аж цього разу зручні рейсти таки з'являться. Наприклад, до Стамбулу, Анталії (Туреччина) та Несебру (Болгарія).

А на "Калинці", чомусь,  досі немає постійного керівника. Якщо вірити офіційним заявам, корупційні схеми роботи ринку на збагачення кількох осіб, а не всього міста, там вже зруйновано, то чому раз і назавжди не закрити цю тему?  Чи це в когось виникло бажання посадити на старі потоки нових людей? Зв'язок між щойно призначеним в.о. гендиректора МТК "Калинівський ринок" Русланом Сербінчуком і собою Віталій Михайлішин наразі категорично заперечує. Але пояснити, чому на основному бюджетоутворюючому підприємстві міста досі не було проведено конкурс претендентів на вже рік вакантне місце, також не може. "Сербінчука призначено виконувачем обов'язків, бо він навів порядок на іншому ринку «Газкомплектприлад». А щодо нібито нашої спільної роботи, то я працював не в «Олбі-Рос», де Сербінчук був комерційним директором, а в «Олбі-Рошен». Мало з ким з-понад п'ятисот працівників фірми я там працював", - констатував секретар міської ради.

Про своє власне політичне майбутнє Віталій Михайлішин теж волів особливо не поширюватися. "Щойно буде призначено вибори Чернівецького міського голови ви першими про все довідаєтеся, - заспокоїв він журналістів. – Те саме, стосовно мого можливого балотування до Верховної Ради України. Я ніколи й ніде не казав, що як не піду в мери, то піду в депутати. Коментувати заяви людей, пана Бурбака, чи будь кого іншого, які багато говорять, але для міста нічого не роблять, не збираюся. Нехай народні депутати Яценюк, Романюк, Москаль чи інші, не буду їх всіх перераховувати, що мають стосунок до Буковини, розкажуть громаді, які важливі для міста питання  підняли у Верховній Раді, чим конкретно допомогли йому". Від себе тут лише звернемо увагу, в яку цікаву компанію Віталій Михайлішин записав колишнього лідера буковинських "регіоналів" Миколу Романюка. Ось і не вір після цього  жартам головного "фронтовика" Буковини Максима Бурбака, що якщо так піде далі, то "доведеться скоро ставити питання про приєднання Миколи Прокоповича до Комітету опору диктатурі".

Натомість єдності депутатської більшості у Чернівецькій міській раді нічого не загрожує. "Більшість якою була, такою і залишається, - , запевнив Віталій Михайлішин. - А кого ви називаєте зрадниками я не розумію. Для мене більшими зрадниками міста були ті, хто за день до відставки колишнього мера раптом пішов у відпустку. Це всі три його заступники і начальник юридичного управління. Оце називається зрада! Тому у нас різне розуміння, що таке зрада. Напевне саме тому перші місяць – два для мене виявилися найважчими на посаді. Це коли на столі збиралося по 12-15 папок з документами, а мені не було кому їх розписати. Та попри це жодного поганого рішення, за яке тепер було б соромно ми не ухвалили". Оцінку цим словам, хочеться вірити, колись таки дозволять висловити самим чернівчанам.



КОМЕНТАРІ (1)

Стоп! Який чернівецький мер? Хто його обирав? І.О -воно і в Африці і.о.

avatar

Чернівчанин

04 квітня 2012 20:15