Добровольський підтвердив, що причетний до ремонту злітної смуги аеропорту, але 'відкат' депутатам, щоб виграти підряд не давав (+відео)

Добровольський підтвердив, що причетний до ремонту злітної смуги аеропорту, але "відкат" депутатам, щоб виграти підряд не давав (+відео)

13.10.2014, 16:09

Кандидат в народні депутати України В’ячеслав Добровольський підтвердив інформацію про те, що він причетний до фірми, яка виграла тендер на ремонт злітної смуги чернівецького аеропорту. 

Водночас він спростував інформацію про «відкот» в 600 тисяч гривень, який нібито був сплачений при проведенні тендеру, - про що повідомляли деякі посадові особи. 

-          Ті люди, які це заявляють, навіть не розуміють, що таке відкати і не розуміють від чого ті відкати віддаються, - пояснив В.Добровольський.

Нагадаємо, прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк та перший заступник прокурора Чернівецької області Олександр Іванюк прокоментували на прохання BukNews хід розслідування резонансної справи про можливий відкат під час визначення переможця на проведення ремонту злітно-посадкової смуги Чернівецького аеропорту. 

Водночас перший заступник прокурора Чернівецької області Олександр Іванюк повідомив, що у цій справі призначено перевірку, результатів якої наразі чекає слідство. 

Нагадаємо, після проведення тендеру заговорили про те, що чиновники розкрадають гроші з міського бюджету. Зокрема міністр інфраструктури Максим Бурбак розкритикував рішення сесії Чернівецької міської ради про виділення коштів на ремонт злітно-посадкової смуги міського аеропорту та заявив, що на тендері з ремонту смуги вкрали 600 тисяч гривень.

– Я не зрозумів цієї хитрості, яку зробила міська рада щодо злітної смуги. Позиція держави – зібрати всі злітні смуги в одне державне підприємство, бо це стратегічні об’єкти. Зараз Чернівецька міська рада витратить на ремонт шість мільйонів, а так би держава витратила, – заявив міністр.

Також М. Бурбак зауважив про 10% відкату від суми тендера, тобто 600 тисяч гривень, від шести мільйонів (вартість проекту).

Одночасно на своїй сторінці у «Facebook» депутат міськради Володимир Бешлей оприлюднив інформацію, що внаслідок укладання угоди з одеською фірмою про ремонт злітної смуги, майже мільйон гривень з міського бюджету буде розтягнено по кишенях чиновників ратуші та на 300 тис. грн. завищена вартість виконання робіт.

Після оприлюднення цієї інформації у ЗМІ мер Чернівців Олексій Каспрук доручив провести службове розслідування стосовно дотримання вимог законодавства під час проведення тендера з визначення виконавця робіт з ремонту злітно-посадкової смуги в Чернівецькому аеропорту, повідомили в прес-службі міськради.

– Звернувся до прокуратури області, щоб вони перевірили законність проведення всіх тендерних процедур, – зазначив О. Каспрук. – Вони перевірять інформацію про ймовірність зловживання бюджетними коштами, передбаченими на ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту. Цей тендер відбувся за місяць до виборів міського голови. Будуть відповідати ті люди, які займалися конкурсом. (За матеріалами vidido.ua).

1


КОМЕНТАРІ (1)

КОЗАК - НАШ ДЕПУТАТ !!!

avatar

204 округ

13 жовтня 2014 21:16