'Добробут' має проект порятунку підприємців від паводка, натомість міська влада втягнула його у судову тяганину

"Добробут" має проект порятунку підприємців від паводка, натомість міська влада втягнула його у судову тяганину

12.07.2013, 17:39

Під час зустрічі підприємців і секретаря комісії з Адміністрації Президента України, з якої вигнали пресу, директор торговельно-виставкового комплексу “Добробут” Михайло Прозоровський розповів, що підприємство практично позбавлене можливості працювати. Про це повідомляє інтернет-портал Місто Ч без посилання на джерело. 

За словами Прозоровського, власники ТзОВ «Інвест Альянс» вклали у будівництво навчального торгово-виставкового комплексу «Добробут» чималу суму коштів. Лише викуп раніше орендованої земельної ділянки обійшовся їм у 5,674 млн. грн. (на той час – понад 1,2 мільйона доларів), проклали асфальтовану дорогу під мостом, на яку витратили близько 200 тис. грн. Ще близько 1 млн. грн. підприємству коштувала розробка техніко-економічної документації для проведення робіт із захисту м. Чернівці від паводка. «Міській раді залишилось лише відвести землю під дамбу і озеро. Цей проект дозволив би захистити людей»,- стверджує Михайло Прозоровський.

Натомість міська влада всіляко перешкоджає нормальній роботі підприємства, а нещодавно взагалі зробила спробу забрати землю, не повертаючи грошей. Сьогодні «Добробут» втягнутий у судову тяганину, яка унеможливлює здачу об’єкта в експлуатацію. Крім того, керівники НТВК «Добробут» на стадії будівництва, залучили кредитні кошти, які сьогодні не в змозі повернути.

Після сказаного Михайло Прозоровський нібито передав матеріали, які підтверджують його слова, Олександрові Софронову – секретарю згаданої комісії з АПУ.

Джерело: Місто Ч

Нагадаємо, на травневій 36-й сесії Чернівецької міської ради розглядалося питання про передачу МТК "Калинівський ринок" 7,4 гектарів землі, які належать ринку "Добробут". Проектом рішення у пункті 1 було передбачено виконати рішення суду і передати територіальній громаді міста у постійне користування земельну ділянку розміром 7,4 га. Земельна ділянка зараховувалась до запасів міста. Пункт 2 передбачав передати цю земельну ділянку Калинівському ринку для здійснення підприємницької діяльності. Свого часу "Добробут" викупив ділянку у міської ради за понад 5 мільйонів гривень. Суд нещодавно розірвав угоду, але це рішення оскаржене, розглядається іншими судами і не вступило в силу.  Однак керівництво ратушею вирішило не чекати остаточного рішення суду. На сесії виступив депутат облради Андрій Білогорка, який заявив, що "Добробут" належить братам Бурбакам і закликав депутатів проголосувати за передачу ділянки Калинівському ринку.  Наразі на цій ділянці 7,4 Га, за словами депутата В. Бешлея, хтось стягує з підприємців гроші за стоянку та здійснює будівництво. Рішення про передачу Калинівському ринку 7,4 гектарів землі, які належать ринку "Добробут", сесія міської ради так і не ухвалила. Повторне голосування теж не набрало більшості голосів. Секретар Чернівецької міськради Віталій Михайлішин запропонував створити депутатську комісію і довивчити питання. Тож воно знову буде розглянуте (за  матеріалами molbuk.ua та vidido.ua).

1