«Добрі Ґазди» - бренд високого ґатунку

«Добрі Ґазди» - бренд високого ґатунку

16.11.2019, 23:43

17 листопада – День працівників сільського господарства

    Те, що у Михайлівці сельчани газдовиті, вміють рук докласти і до землі, і до утримання худоби відомо вже віддавна. Тож, коли у селі півтори роки тому розпочала випускати першу продукцію сироварня, довго не довелось думати про назву хоч і не великого, але цілком сучасного виробництва.

   Саме так і назвали, - посміхаючись каже голова Глибоцької об’єднаної територіальної громади Грирорій Ванзуряк, - «Добрі Ґазди».  За короткий термін бренд  «Добрі Ґазди»  знайшов своїх прихильників уже не тільки на Глибоччині, а й у Чернівцях та за межами Буковини. Нині сироварня де директором Володимир Білоус, постачає у торгову мережу до десяти видів високоякісних продуктів, зокрема твердих сирів, вершків, пастеризованого молока. До слова, останнього мешканці селища випивають щодня до ста літрів.

    Нагадаємо, що у виробництво було вкладено інвестиції як і зарубіжні, так і ОТГ та кошти місцевих пайовиків. Відрадно, що їхні затрати дають обопільну віддачу. На підприємстві безпосередньо задіяні п’ять виробників продукції, ще сорок сельчан мають за відповідну плату постійне місце здачі молока. Для такого загалом не великого села, як Михайлівка, це є показовим прикладом, втому числі і надходження податків до бюджету ОТГ. Втім, до сироварні все частіше почали навідуватись і туристи. Скажімо, з часу початку роботи підприємства, в його дегустаційному залі скуштували смачні зразки продукції щонайменше дві тисячі відвідувачів. При цьому вони не лише скуштували, але й купили на дорогу пакетики із сирами.

   Із поміж високих гостей нещодавно «Добрі Ґазди» приймали у себе Надзвичайних і вповноважених гостей в Україні з Австрії та Норвегії, які залишили схвальні відгуки про відвідування сироварні.

  • Погодьтесь, - додав на завершення розмови Григорій Степанович, - це для всієї громади вельми приємна оцінка.

Василь Гейніш, фото Петра Митранюка  

1