До війська призвуть 350 буковинців

До війська призвуть 350 буковинців

06.04.2013, 01:05

На Чернівецькому обласному збірному пункті працює обласна медична комісія, щодо визначення, остаточної, придатності призовників до служби. З юнаками проводиться професійно-психологічний відбір, вивчаються їх морально-ділові якості та відбувається розподіл призовників по командах.

-         Весняний призов складає 350 юнаків, – повідомив начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату  підполковник Вадим Петляк. – Саме стільки призовників буде відправлено з обласного збірного пункту Чернівецької області на весні цього року. Підуть служити до Збройних Сил України – 182 юнаків, до внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх Справ – 133, а до Державної спеціальної служби транспорту – 35.

Перша відправка до війська з обласного збірного пункту відбудеться 10 квітня.

Юнаки бажають служити та охоче йдуть до війська, тому це дозволило працівникам військкоматів області провести якісний відбір молодого поповнення як за станом здоров’я, так і за освітнім рівнем та морально-діловими якостями.

Таким чином, у квітні-травні 2013 року на строкову військову службу призиватимуться громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 18 років і які не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу або втратили його. Про це повідомляє підполковник Сергій Берець. (Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

1