До відома призовників на строкову службу!

До відома призовників на строкову службу!

30.11.2015, 00:59

Боронити свою державу – це почесний обов’язок кожного громадянина України.     Сьогодні Батьківщина довіряє Вам найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі. У нелегкий для країни час кожен свідомий українець повинен виконати свій священний обов’язок  і пройти військову строкову службу, з метою підтримання Збройних сил України у боєздатному стані, нарощуванні їхньої здатності відповідь реальним і потенційним загрозам України, а також щоб бути достойним подвигів наших воїнів, старших братів, батьків, синів нашого краю . Військовослужбовці строкової служби є прикладом виконання патріотичного, святого обов’язку кожного українського солдата.

      Нагадуємо, що Президентом України визначено, що "строковиків"  не відправлятимуть в зону проведення АТО.

      Громадянам України, які призиваються на строкову військову службу виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат, що становить (2756 грн.). Допомога виплачується на карточку призовника або через касу військового комісаріату особисто на руки.

      Впродовж проходження усього періоду військової служби за військовослужбовцем зберігається місце роботи, посада, а також виплачується середньомісячна заробітна плата.

      Соціальні гарантії військовослужбовців строкової служби:

 * право на безкоштовний проїзд усіма видами громадського транспорту;

 * право на позачергове місце дітям у дитячих закладах за місцем проживання;

 * право на першочергове працевлаштування дружини, а також на залишенні роботі при скороченні штату;

      Тому  призовникам віком від 20 до 27 років необхідно прибути до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку.

      Також наголошуємо, що неприбуття призовників за викликом до військового комісаріату - тягне за собою адміністративну та кримінальну.

1