До Сторожинецького району Буковини привезли зубра

До Сторожинецького району Буковини привезли зубра

17.03.2019, 09:59

 В ДП «Сторожинецьке лісове господарство» привезли племінного зубра для життя в напівневолі та розведення потомства.

На Буковину племінний зубр прибув не з далеких країн, а з Львівської області. Самець буде виконувати племінну функцію в ДП «Сторожинецьке лісове господарство». На це є відповідний дозвіл екологічного відомства України. Адже зубрів потрібно розводити, так як ця тварина офіційно знаходиться під охороною Червоної книги.

Хоча в лісах Буковини цьогоріч та минулого року місцеві громадяни вже зустрічали кількох представників цього виду. Це досить рідкісна тварина, особливо в останні часи, коли рука людини почала втручатись в внутрішній світ флори та фауни. Зубри – це дикі тварини, яким подобається густі хащі лісу та усамітнення. Відтоді, коли Буковинські ліси почали ставати менш загущеними, зубри почали відходити все далі, та їх популяція значно стала скорочуватись через браконьєрство.

Зубр, котрого привезли з Львівської області на Буковину в супроводі ветеринарного лікаря, цілком здоровий та молодий. Він ідеально підходить для племінної справи та може дати потомство в неволі. Але для звіра забезпечені умови напівневолі з вигулом.

Химич Сергей

Джерело: https://cn.oblast.online/news/do-storozhynetskogo-rajonu-bukovyny-pryvezly-zubra/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Фіщуку показали?

avatar

сват

18 березня 2019 14:06