У коментарях на сторінці BukNews у Facebook назвали прізвище: до розкрадання гуманітарки може бути причетна депутатка Заставнівської міської ради

У коментарях на сторінці BukNews у Facebook назвали прізвище: до розкрадання гуманітарки може бути причетна депутатка Заставнівської міської ради

30.05.2022, 17:32

У Чернівецькій області депутатку та її чоловіка підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги. Зокрема, у повідомленні прокуратури йдеться, що подружжя намагалось продати за 4 500 доларів завезений в Україну автомобіль Volkswagen LT28, призначений для передачі ЗСУ.

Як повідомив molbuk.ua депутат місцевої ради, йдеться про депутатку Заставнівської ради та її чоловіка.

За його словами, подружжя є засновниками громадської організації, яка надає волонтерську допомогу ЗСУ та внутрішньо переміщеним особам. Громадську організацію засновано ще у 2013 році.

Суспільне Чернівці також повідомило, що "два джерела в органах місцевого самоврядування повідомили Суспільному, що йдеться про депутатку Заставнівської міської ради. Ми перевіряємо цю інформацію та намагаємось сконтактувати з депутаткою".

 Фото: відділ комунікації поліції у Чернівецькій області

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатка міськради з чоловіком торгували "Фольксвагеном" із гуманітарки для ЗСУ

Нагадаємо, ??Директорці  - депутатці однієї з міських рад - та члену громадської організації оголошено підозри. Обом загрожує до семи років позбавлення волі.

Викрили протиправну схему оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими обласної поліції. За даним слідства, керівниця та член громадської організації налагодили схему продажу цивільним особам транспортних засобів, які були привезенні з-за кордону як гуманітарна допомога для потреб військовослужбовців Збройних сил України. Однак транспортні засоби передавали не захисникам, а продавали стороннім особам. 

У середині травня поліцейські викрили члена ГО під час отримання 4 500 доларів США за продаж мікроавтобуса. Раніше цей автомобіль було завезено на територію України як гуманітарну допомогу саме для передачі військовослужбовцям.

 

molbuk.ua 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua   

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.   

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com  

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених ними потреб).  

  Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1