До Чернівців прибув «вантаж 200» з тілами восьми військовослужбовців, які загинули в бою поблизу міста Щастя на Луганщині

До Чернівців прибув «вантаж 200» з тілами восьми військовослужбовців, які загинули в бою поблизу міста Щастя на Луганщині

21.06.2014, 19:59

До Чернівців прибув «вантаж 200» з тілами восьми військовослужбовців, які загинули в бою поблизу міста Щастя на Луганщині. Як повідомляє кореспондент БукІнфо, цим же рейсом на Буковину прибуло близько 20 військовослужбовців, які не можуть продовжувати службу в районі АТО за станом здоров’я, або за сімейними обставинами.

Літак із тілами шістьох чернівчан очікували в аеропорту приблизно о 15 годині. Проте борт затримався на годину-півтори. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

 Літак із трагічним "вантажем-200" приземлився в аеропорту міста о 16:00.

 На Чернівецькому летовищі літак із загиблими Героями зустрічали родичі загиблих, мер міста Каспрук, голова обласної ради Михайло Гайничеру та перший його заступник Ярослав Курко, від Чернівецької ОДА – перший заступник губернатора краю Іван Рибак, обласний та міський воєнкоми, представники громадськості, зокрема «Самооборона Майдану».

 Під звуки траурного маршу, який заграв на летовищі міліцейський оркестр, загиблих за Україну воїнів у трунах з літака винесли військовослужбовці і помістили їх у ритуальний транспорт.

 Сьогодні з 16.00 по 18.30 год. відбувається прощання у Чернівцях з загиблими у 300-му артилерійському полку, яке продовжиться завтра з 10.00 по 12.00 годину. Похорони восьми Героїв-чернівчан відбудуться о 13.30 год. на Центральному кладовищі Чернівців.

БукІнфо (с)


Молебень в пам’ять про чернівецьких військових, загиблих на Сході під час проведення антитерористичної операції, відправили у Чернівцях на Центральній площі біля хреста, встановленого на честь Небесної сотні.

Спільну молитву виголосили священики Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви.

 Вони закликали чернівчан помолитися за душі невинно убієнних солдат, які загинули за правду, незалежність і добробут України та просити в Бога, аби усі бійці, що воюють зараз на Донбасі, повернулися додому живими.

 Святі отці вважають, що громада і влада мають згуртуватися та подбати, аби воїни, які сьогодні захищають державу, усіх нас, були належно забезпечені засобами захисту, одягнені, нагодовані, сильні духом і тілом. Вони переконані,що кровопролиття зупиниться, коли кожен із нас прокинеться, відчує відповідальність за долю держави і буде щиро, гідно, мужньо, наполегливо відстоювати інтереси України.

 Спільний молебень завершився молитвою за Україну та виконанням Державного Гімну. Про це повідомляє прес-служба мерії. 

  Бійців Чернівецького батальйону 80-ї аеромобільної бригади, які брали участь у бою біля міста Щастя Луганської області виведуть із зони антитерорестичної операції. Про це повідомила на своїй сторінці у мережі Фейсбук народний депутат України Оксана Продан після зустрічі з в.о. Міністра оборони Михайлом Ковалем. Відповідне питання нардеп підняла разом із головою Чернівецької облдержадміністрації Романом Ванзуряком.

 "Щойно була у Міністра оборони України М.В. Коваля разом з губернатором Чернівецької області Романом Ванзуряком. Піднімали питання щодо Чернівецького батальйону 80-і аеромобільноі бригади, який кілька днів тому прийняла бій біля Щастя Луганськоі області для захисту іншого підрозділу.

 Тоді загинуло девять десантників, ще один попав у полон.

 У Міністра на столі папки із списками загиблих, поранених, тих, хто попав в полон. Він знає про кожного з них усе - звідки, чи є батьки, дружина, діти. Він контролює виплати сім'ям та забезпечення іх житлом. Складається враження, що він знає кожну осиротілу родину. Відверто скажу - не очікувала побачити таке відношення до Героїв та іх родин.

 І ще - Міністр знає розміщення усіх наших підрозділів, іх озброєння та дислокацію та точно знає, хто, що і коли.

 Щодо Чернівецького батальйону 80-і аеромобільноі бригади: усі бійці, які прийняли участь в бойових діях, будуть виведені з зони діі АТО та переведені на реабілітацію та відновлення", - зазначила Оксана Продан.

З метою вшанування пам’яті військовослужбовців військової частини А2582 (місце постійної дислокації - м.Чернівці), мешканців Чернівецької області, які загинули 18 червня 2014 року на території Луганської області при виконанні бойового завдання в рамках проведення антитерористичної операції голова обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк підписав розпорядження відповідно до якого 21 та 22 червня 2014 року на території Чернівецької області оголошено Днями жалоби.

На знак скорботи за загиблими земляками на всій території області рекомендовано приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ, організацій краю.

Голови районних державних адміністрацій, міські голови, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади повинні забезпечити внесення відповідних змін до всіх запланованих розважальних культурно-масових заходів, спортивних змагань, програм теле-та радіопередач.

Фото vidido.ua та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (3)

самооборонні майдонні кулявлобні  ШЛЮХИ!!! ви чому не на сході???

avatar

ганьба тиловим крисам

21 червня 2014 17:06

Ві би молились за мир і спокій в державі тварюки! Ви би молились за негайне припинення братовбивчої бойні!

avatar

"святим отцям"

21 червня 2014 18:08

avatar

Іван Топало

26 червня 2014 12:23