До Чернівців повернулися кілька сотень десантників

До Чернівців повернулися кілька сотень десантників

26.06.2017, 12:55

Журналістів, які мали на меті висвітлювати повернення до Чернівців десантників, які проходили військову службу, сьогодні не допустили на територію військової частини на вулиці Московської Олімпіади.

Як передає кореспондент molbuk.ua, сьогодні журналістам усіх ЗМІ, які прийшли на зустріч більш як 500 десатників, так і не вдалося потрапити до розташування військової частини. Попри розголошення цієї інформації у соцмережах та офіційні запрошення, які надійшли до журналістів, на КПП їх не пропустили всередину.

- Це наказ командира частини. Офіційне запрошення - напевно, якась помилка, - відповіли кореспондентові molbuk.ua на контрольно-пропускному пункті.

Попри це, на заході були присутні голова обласної ради Іван Мунтян та голова ОДА Олександр Фищук. 

Як розповіла журналістам волонтер Леся Михайлюк, у присутніх на заході були змішані почуття.

- З одного боку - велика радість, що хлопці повернулися додому. З іншого - можливо, такі урочистості були і зайвими. Багатьох на мирній землі не обходить те, що відбувається на Сході. І хлопцям, що рік були на війні, не звичні такі святкування. Тож, коли хлопці говорять, що повернулися перепочити і знову повертаються на передову, стає сумно - війна не закінчується, - розповіла Леся Михайлюк.

Володимир Шведюк, військовий комісар Чернівецької області: Вони повернулись після виконання завдання, зараз буде проведено реабілітацію, кому положено у відпустку - піде у відпустку. Буде відновлення техніки,відновлення фізичних та моральних сил особового складу.

 

Під час сьогоднішньої апаратної наради голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук порушив низку важливих соціальних питань. Зокрема, про про необхідність вирішення питання щодо надання приміщення Буковинському регіональному центру професійної реабілітації інвалідів, стосовно посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи через засоби масової інформації та районні управління праці та соціального захисту населення про можливість проходження буковинськими військовослужбовцями - учасниками АТО безкоштовного санаторно-курортного лікування.

«Держава на санаторно-курортне лікування осіб відповідної категорії у березні виділила понад півмільйона гривень. Як тільки використаються дані кошти, і з усіма учасниками АТО, котрі потребують лікування, будуть заключні відповідні договори – угоди, область отримає наступні», - акцентував керівник обласної виконавчої влади.

Також голова обласної державної адміністрації звернув увагу керівництва Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та управління капітального будівництва на важливість якнайшвидшого вирішення питання щодо отримання житла родинами загиблих військових – учасників АТО, котрі отримали відповідні державні кошти, проте ще не розпочали процес придбання житла.

Джерело: molbuk.ua, АСС, прес-служба ЧОДА. 

1