До благородної місії збору коштів на потреби армії долучилися понад півсотні депутатів облради

До благородної місії збору коштів на потреби армії долучилися понад півсотні депутатів облради

10.07.2014, 18:38

Депутати обласної ради – перший заступник голови обласної ради Ярослав КУРКО, помічник заступника голови облради - Сільвія ВІЩУК та радник голови облради Василь ВОРОБЧУК побували у військовій частині А 2582 м. Чернівці, де зустрілися з в.о. командира батальйону цього підрозділу Володимиром КОБИЛЯНСЬКИМ.

Посадовці передали технічні засоби першої необхідності від депутатів обласної ради для буковинських військових, які перебувають в районі АТО.

Під час зустрічі йшлося про нагальні потреби військовослужбовців з метою покращення їх матеріально-технічного оснащення, перспективи передислокації вояків, які довгий час виконують свій військовий обов’язок в районі АТО.

Володимир КОБИЛЯНСЬКИЙ подякував депутатам за надану допомогу. За його словами, наразі військовим потрібні, в першу чергу, тепловізори, форма та взуття, найнеобхідніші предмети амуніції, а вже потім - продукти харчування.

На даний час до благородної місії збору коштів долучилися понад півсотні депутатів крайового парламенту. 

Понад 100 тисяч гривень, які були зібрані депутатами обласної ради, використані на придбання 20 радіостанцій KENWOOD NR 2000 на суму 50 тисяч гривень, предметів першої необхідності, освітлювальних приладів на суму 18500 гривень, військової форми для 8 батальйону територіальної оборони Чернівецької області на суму 29500 гривень.

Збір коштів депутатами обласної ради для учасників антитерористичної операції триває.

Джерело: Прес-служба облради

Нагадаємо вчора активісти Координаційного штабу Буковини допомоги українському війську повідомили журналістам, що депутати Чернівецької обласної ради, попри обіцянки голови ради пана Гайничеру, від реальної допомоги фактично самоусунулися. "Нам доводилося чути про якісь нібито зібрані сто тисяч гривень, але ніхто з нас їх досі не бачив, - запевнили волонтери. - Активісти обдзвонили по списку понад 100 депутатів буковинського крайового парламенту, але відгукнулися одиниці. Від третини до половини депутатів взагалі відпочивають зараз на морях".

Проте повідомлення прес-служби обласної ради свідчить про інше. Згідно з інформацією BukNews, депутати зібрали значно більшу суму, ніж навіть вказано в офіційному повідомленні прес-служби. Адже допомагають військовим також напряму. Деякі з них одноосібно витратили на допомогу учасникам АТО понад 150 тисяч гривень.

1