Дністровську ГАЕС  «розвели» на майже 10 млн. грн.

Дністровську ГАЕС «розвели» на майже 10 млн. грн.

10.07.2012, 14:11

Генеральна прокуратура України направила до суду кримінальну справу стосовно директора одного із TOB та двох директорів ЗАТ, які підробили документи і завищили вартість закупленого для Дністровської ГАЕС (Чернівецька область) обладнання на 9,6 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Встановлено, що вказані особи у 2009 році за попередньою змовою, підробивши документи, шляхом шахрайства, безпідставно завищили вартість закупленого для Дністровської ГАЕС обладнання на суму понад 9,6 млн. грн.

Обвинуваченим обрано міру запобіжного заходу - взяття під варту. Також до них пред'явлено позов на суму понад 9,6 млн. грн. З метою його забезпечення та можливої конфіскації на їхнє майно – 4 автомобілі елітних марок, 3 квартири, житловий будинок, грошові кошти та інше накладено арешт.

Раніше прокуратура Чернівецької області також повідомляля про інший випадок. Зокрема, що нанесені збитки ВАТ «Укргідроенерго» становлять 28 мільйонів гривень. Прокуратура Чернівецької області скерувала до Хотинського районного суду для розгляду по суті кримінальну справу відносно директора ТОВ «Енергопром» за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Встановлено, що керівник даного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем і діючи на користь третіх осіб, під час виконання мирової угоди спричинив ВАТ «Укргідроенерго» збитки на загальну суму 28 млн. грн.

1