Дні єврейської культури  у Чернівецькій області проведуть у серпні

Дні єврейської культури у Чернівецькій області проведуть у серпні

08.06.2018, 19:20

08 червня перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк провів перше засідання Організаційного комітету з проведення на Буковині Днів єврейської культури за участю Виконавчого віце-президента Конгресу національних громад України, співпрезидента Асоціації єврейських організацій та общин України (ВААД України) Йосифа Зісельса.

Передбачається, що впродовж 5-12 серпня 2018 року відбудуться унікальні наукові та культурні заходи, центральним з яких стане ювілейна міжнародна конференція з мови та культури їдиш.

Також в медіа-центрі «Belle vue» відбудеться кіноперегляд в рамках «Тижня єврейського кіно», в ЧНУ ім. Ю. Федьковича – виставка «Видатні представники єврейської общини Буковини».

В центрі імені Пауля Целана пройде вечір буковинської єврейської поезії «Пауль Целан, Голокост: вплив на європейську літературу», в бібліотеці ЧНУ відкриється виставка друкованих видань на мові ідиш. Також відбудеться конференція «Єврейський аспект гібридної війни в Україні: антисемітизм, ксенофобія».

У рамках Днів єврейської культури в Чернівецькій області відбудеться зустріч керівництва обласної державної адміністрації з представниками політичних, культурних та бізнесових кіл держави Ізраїль.

Як наголосив під час зустрічі Михайло Павлюк, місцева влада, громадські активісти та науковці спільними зусиллями проведуть даний захід на хорошому організаційному та безпековому рівні.

Дні єврейської культури на Буковині відбудуться за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької міської ради, Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, Чернівецького музею історії та культури євреїв Буковини, Єврейської громади Чернівецької області, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Єврейського університету в Єрусалимі тощо.

1