Для відставки Маніліча забракло одного голосу: депутатів блокували у сесійній залі, але кворуму все одно немає (+два відео)

Для відставки Маніліча забракло одного голосу: депутатів блокували у сесійній залі, але кворуму все одно немає (+два відео)

23.01.2015, 17:22

Депутати Чернівецької обласної ради вдруге не змогла відправити у відставку заступника голови Валентина Маніліча.

Так, у сесійній залі оголосили результати таємного голосування. 

За відставку Маніліча проголосували 52 депутати, проти - 21. Ще п’ять бюлетенів виявилися недійсними.

Народний депутат Максим Бурбак запропонував депутатам облради провести повторне відкрите голосування за відставку заступника голови облради Валентина Маніліча.

Голова облради Михайло Гайничеру погодився зібрати у своєму кабінеті керівників фракції облради, щоб обговорити відкрите поіменне голосування за відставку Маніліча.

Тим часом представники Ради Майдану оточили двері сесійної зали і не випускають депутатів.

 Депутати облради так і не змогли проголосувати за відставку корупціонера Валентина Маніліча. Люди обурені таким голосуванням і вважають, що депутати, котрі підтримали Маніліча також корупціонери і їм не місце у сесійній залі:

Ось, що з цього приводу сказав нардеп Бурбак



Громадські активісти, кажуть, що жоден з депутатів-корупціонерів не зайде більше до приміщення облради:

 Проте сесія Чернівецької обласної ради після голосування про відставку заступника голови Валентина Маніліча вже не змогла продовжити роботу. Після перереєстрації в залі виявилося лише 48 депутатів, що недостатньо для ухвалення рішень.

 - Щойно збиралася погоджувальна рада керівників депутатських фракцій і вирішила повернутися до питання про відставку Маніліча, - сказав голова ради Михайло Гайничеру. - На випадок відсутності кворуму було вирішено не закривати сесію і провести третє пленарне засідання 30-ї сесії наступного тижня.

 Гайничеру оголосив, що точний день засідання ще буде визначено, але не пізніше наступної п’ятниці 31 січня.

 Сьогоднішнє пленарне засідання оголосили закритим.

Нагадаємо, у грудні депутати облради не змогли вперше відправити Маніліча у відставку. Того разу депутатам видали 67 бюлетенів для таємного голосування. Результати голосування були такі: 33 обранці проголосували "за" відставку Валентина Маніліча, 33 - "проти". Один бюлетень - недійсний.

Нагадаємо, раніше заступника голови облради Валентина Маніліча звинувачували у корупції.

Джерело: molbuk.ua та chas.cv.ua

1