Для обрання секретаря Чернівецької міської ради сформувалася земельно-фінансово-дерибанна більшість, - мер

Для обрання секретаря Чернівецької міської ради сформувалася земельно-фінансово-дерибанна більшість, - мер

06.10.2017, 15:59

Мер Чернівців заявив, що кожному з депутатів, який підписався на підтримку кандидатур секретаря Чернівецької міської ради, взамін було "щось обіцяно".

Про це Олексій Каспрук заявив у четвер в ефірі передачі "Пряма відповідь" на телеканалі "Чернівці".

Зокрема, він повідомив, що питання обрання секретаря міської ради він внесе на розгляд жовтневої сесії. Також він пообіцяв наступного тижня розповісти про "кожну фракцію" та "кожного депутата" і їхню роль у питанні обрання секретаря міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Продан бреше, що Каспрук бреше. Каспрук не бреше!" Депутати зможуть взяти відповідальність на себе

Водночас він сказав, що один із претендентів на пост секретаря - депутат "Рідного міста" Василь Продан - не сплачує до міського бюджету десятки мільйонів гривень податків за користування земельними ділянками у Чернівцях.

"Поганий мер Каспрук заблокував йому продаж земельної ділянки на вулиці Університетській за копійки. Я наклав вето, депутати його не наважилися подолати. Поганий мер Каспрук блокує йому роботу незаконного ринку на вулиці Зеленій, де так само є земельна ділянка, яку він хоче викупити. Ні за Університетську, якою він фактично користується, ні за Зелену він податків до міського бюджету не платить. Мова йде про десятки мільйонів гривень", - сказав Каспрук.

"Наприклад, Валерій Чинуш зараз планує викуповувати ринок "Буковинський" на вулиці Комарова, де фактично він без конкурсу колись отримав земельну ділянку. Підприємці за свої гроші звели там торгівельні місця, а сьогодні викуп без конкурсу - 300-400 гривень за квадратний метр. Стільки, вибачте, нормальна плитка не коштує. Коли постає питання про десятки мільйонів гривень, які можна зекономити, здуривши бюджет і територіальну громаду, вони не зупиняться ні перед чим. Не перед підкупом депутатів, не перед зняттям мера. Їм влада потрібна не для того, щоб у місті порядок наводити. Сьогодні можна наводити - давайте купимо автобуси, я ж тільки за, але ви не даєте!", - сказав міський голова.

"Та більшість, яка сьогодні сформувалася, і яка працює на обрання секретаря - це не більшість політична. Це більшість - земельно-фінансово-дерибанна. І ті депутати, які влилися туди з підписами - кожному щось обіцяно", - сказав Олексій Каспрук.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Домыслы и предположения это удел неудачников.

avatar

Адвокат

06 жовтня 2017 18:32

Меле наш каспрук все, що попаде... Це треба, щоб Бог так покарав людину. Воно, хоч і ніби-то мужик, а тріпаєтьтся, як остання баба на ринку...

avatar

Юрій

07 жовтня 2017 11:09