Для обласної лікарні за кошти державного бюджету  закуплять ангіограф та комп’ютерний і магнітно-резонансний томографи

Для обласної лікарні за кошти державного бюджету закуплять ангіограф та комп’ютерний і магнітно-резонансний томографи

06.08.2020, 10:46

Про надання нових видів послуг та перспективи роботи обласної клінічної лікарні говорили під час наради, яку провела заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак. У заході взяли участь фахівці Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА та управлінці ОКНП "Чернівецька обласна клінічна лікарня"

– Зараз триває робота над планом розвитку госпітального округу області, тому важливо розуміти, яка роль буде відведена тому чи іншому медичному закладу. Ми, як виконавча гілка влади, готові підсилити обласну лікарню, щоб через деякий час вона стала повноцінною багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування другого рівня. Тому цього року, у рамках зініційованого Президентом України Володимиром Зеленським проєкту «Велике будівництво», передбачено реконструкцію приймального відділення закладу. За кошти державного бюджету для лікарні закуплять ангіограф та комп’ютерний і магнітно-резонансний томографи, – зазначила Наталія Гусак.

Крім того, цього року за гроші, виділені із кошторису області, планують придбати генератор, який забезпечить подачу кисню у всі відділення обласної лікарні. Також поремонтують систему, що постачає кисень у реанімацію.

Виконувач обов’язків генерального директора ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» Сергій Цинтар зазначив, що заклад активно готує кадри для роботи з отриманим дороговартісним обладнанням. Також лікарня упродовж наступних кількох років планує значно розширити перелік пріоритетних послуг, які надаватимуть пацієнтам.

Джерело: Чернівецька обласна державна адміністрація

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансування "Буковинського клінічного онкологічного центру" збільшилося на 32 мільйони гривень, - Малишевський

Протитуберкульозний диспансер, психлікарню, хоспіс, діагностичний центр і госпіталь інвалідів і ветеранів війни тощо, на утримання яких бракує понад 100 млн грн, дофінансують у разі надання плану розвитку

На Буковині кількість ангіографів для кардіохірургії збільшать до чотирьох

1