Для митрополита Онуфрія з Буковини зберегти підлеглість Москві є справою життя – монах Києво-Печерської лаври

Для митрополита Онуфрія з Буковини зберегти підлеглість Москві є справою життя – монах Києво-Печерської лаври

09.04.2021, 10:30

Після смерті Блаженнішого митрополита Володимира усі так звані «українські ініціативи» в УПЦ МП почали згортатись, і всі це бачать.

Таку думку висловив в інтерв’ю Релігійній правді отець Інокентій, монах Києво-Печерської лаври, який нещодавно приєднався до ПЦУ.

«Владика Володимир палко любив Україну (ми всі це відчували і я сам відчув себе справді українцем під його впливом, коли недовгий час був його іподияконом). Блаженніший Володимир зробив все, щоб з філії Московського Патріархату в Україні очолювана ним Церква стала Українською», – поділився єромонах.

Отець Інокентій з владикою Олександром Драбинком

Натомість владика Онуфрій вихований у найкращих традиціях російського православ’я, зауважив отець Інокентій, пославшись на влучну характеристику авторства митрополита Переяславського і Вишневського Олександра Драбинка.

«Дехто тоді звинуватив владику Олександра в тому, що сам він вихований в найгірших традиціях того самого православ’я. Але з останнім я дозволю собі не погодитися», – сказав єромонах.

«Більше того, споглядаючи за митрополитом Онуфрієм, бачив, що, не зважаючи на його молитовний дух, він ніколи не відступить від вірності Московському престолу. Для нього зберегти підпорядкування Києва Москві в церковному плані – справа життя», – додав отець Інокентій.

1