На Сокирянщині не реєструють очищену 'Батьківщину'. У партії Тимошенко переконані, що влада готує клона для фальсифікації результатів майбутніх виборів

На Сокирянщині не реєструють очищену "Батьківщину". У партії Тимошенко переконані, що влада готує клона для фальсифікації результатів майбутніх виборів

06.04.2012, 20:37

Заява Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина» щодо ситуації, яка склалася в Сокирянському районі

 Як і у всіх районах області, у Сокирянському відбулася звітно-виборна партійна конференція. Її провели партійці відповідно до Статуту партії, за графіком, погодженим з Президією партії – 15 лютого 2012 року. І вже 22 лютого районна парторганізація ВО «Батьківщина» подала документи до районного управління юстиції для реєстрації змін до керівного складу.

Того ж дня, 22 лютого, в Сокирянах за сприяння районної влади були проведені якісь збори, які безпідставно назвали «районною конференцією ВО «Батьківщина». І від цієї псевдоконференції також були подані документи до управління юстиції на реєстрацію. Аби упередити неправомірні рішення управління юстиції, які могли стати результатом введення в оману лже-партійцями «Батьківщини», наша парторганізація подала лист-застереження до районного управління юстиції. У листі ми попередили, що жодного стосунку до нашої політичної сили ці збори не мають, тому їхні зміни реєстрації не підлягають.

Попри це, районне управління юстиції відмовило в реєстрації легітимній парторганізації, яка провела конференцію з дотриманням норм чинного законодавства і Статуту партії.

П’ять депутатів обласної ради від ВО «Батьківщина» звернулися з депутатським запитом до обласного прокурора та обласного управління юстиції щодо правомірності дій районного управління юстиції.

Адже збори псевдо-«Батьківщини» були проведені у приміщенні державної  установи, в робочий час. Розпочала їх людина, яка не має стосунку до партії і не є членом партії. Людина, яка була на цих нелегітимних зборах обрана нібито головою райпарторганізації, виключена з партії ВО «Батьківщина». Учасниками зборів були переважно діючі державні службовці, які працювали і продовжують працювати в органах влади під керівництвом голови РДА В.Козака, який також виключений з партії ВО «Батьківщина».

На зборах була присутня начальник районного управління юстиції, яка свідомо пішла на посадові порушення і за це отримала попередження від свого обласного керівництва. Попри це, вона все одно відмовилася реєструвати нашу районну парторганізацію, за що отримала посаду в райдержадміністрації, де зараз працює.

Основною підставою для відмови в реєстрації райпарторганізації «Батьківщини» стало те, що документи, подані на реєстрацію, завірені печаткою обласної парторганізації. Але згідно зі Статутом партії та чинним законодавством це не є порушенням, і саме так реєструвалися й інші наші районні парторганізації.

Оскільки начальник районного управління юстиції вже звільнена з цієї посади і працює в райдержадміністрації, обов’язки керівника управління виконує інша людина.

Але спроби сховати кінці в воду не приведуть владу до бажаного результату. Спроба «клонувати» партійні організації опозиції з метою фальшування результатів виборів не пройде!

Ми, обласна партійна організація «Батьківщини», заявляємо: у разі ігнорування цього протизаконня обласними правоохоронними та контролюючими органами, ми залишаємо за собою право звертатися до Генпрокурора та Міністерства юстиції України з вимогою припинити свавілля на Буковині.

А якщо й ці структури ігноруватимуть народну думку і закон, ми закликатимемо на допомогу авторитетні міжнародні організації.

Україна – правова держава, і наше завдання – не допустити жодних відхилень від цього курсу.

Раніше ми повідомляли:

Сокирянський Козак чинить рейдерське захоплення "Батьківщини". Мунтян закликав Папієва дати по шапці занадто активному підлеглому (додано коментар Козака)
28.02.2012, 14:35

Голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян вважає, що на Сокирянщині влада грубо втручається в діяльність опозиційної політичної партії. Підставою для цього стали події 15 лютого, коли районна влада Сокирян спробувала зірвати районну партконференцію ВО "Батьківщина".

Згідно з давно відпрацьованим сценарієм, у те місце, де мала пройти легітимна конференція, намагалися увірватися невідомі особи. Проте у той самий час, коли спецзагін від влади тримав в облозі одне приміщення, конференція була проведена в партійному офісі.

Після того, як непроханим гостям не вдалося зірвати її роботу, ці люди провели свої альтернативні збори, які також назвали районною партконференцією. Головувала на незаконних зборах людина, яку ще минулого року з ганьбою виключили з партії. У зборах, які проходили в робочий час, також взяли участь працівники бюджетних установ Сокирянщини, соціальні працівники району та райдержадміністрації. Власне й сама псевдоконференція також відбулася у бюджетній установі в її основний робочий час.

Згодом начальник Сокирянського районного управління юстиції відмовився прийняти від законних представників райорганізації ВО "Батьківщина" документи для реєстрації тих змін, які відбулися у цій парторганізації. Адже замість дискредитованого попереднього керівництва, партійці обрали собі нового голову Сокирянської районної організації партії ВО "Батьківщина" Зінаїду Грушевську та новий склад бюро.

Іван Мунтян повідомив, що партією вже підготовлено лист-застереження про можливу спробу ввести в оману районне управління юстиції з боку організаторів незаконних зборів. В обласне управління юстиції та обласну прокуратуру скеровано депутатські звернення з проханням дати правову оцінку поведінці начальника районного управління юстиції, який відмовився реєструвати поданий йому легітимними представниками партії пакет документів.

За всіма цими подіями, переконаний Іван Мунтян, стоїть чинний голова РДА Василь Козак. Хоча ще минулого року його за зраду було виключено з лав партії ВО "Батьківщина". Під час прес-конференції Іван Мунтян звернувся до голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва, щоб той не на словах, а на ділі забезпечив дотримання правопорядку у краї й поклав край нахабним спробам окремих представників чинної влади втручатися у внутрішні партійні справи облорганізації ВО Батьківщина".

- Що би не відбувалося у Сокирянському районі — до всього причетний Козак, - прокоментував molbuk.ua ситуацію голова Сокирянської РДА Василь Козак. - Особливо, коли щось іде не так. Я до цього ставлюся спокійно, якщо говорять — значить, я працюю, щось роблю. Жодній з партій в районі я працювати не заважав і не збираюся. Що відбувається в районній “Батьківщині” я не знаю, бо не маю часу. Зараз партійними справами я не займаюся. Про своє звільнення з ВО “Батьківщина” торік я дізнався з Інтернету. Згідно зі статутними документами, до партії приймає і з партії звільняє людину первинна організація. Я колись був у КПРС — тоді при обговоренні питання про звільнення викликали, питання обговорювалося, людині давали висловитися. Тепер такого не було, зі мною ніхто не розмовляв. Мені сказали, що члена бюро мене мала право звільнити політрада, нібито є таке положення в статуті. Може, так воно і є, я з цього питання судитися не буду. Івана Мунтяна вважаю самозванцем, який розвалює обласну організацію. Що ж до голови райорганізації, то ним є той, хто зареєстрований у відповідному порядку в управлінні юстиції. Хто там зараз у документах — я не знаю.

В районному управлінні юстиції повідомили, що наразі новий голова райорганізації “Батьківщини” не зареєстрований. До управління подано документи на двох людей від двох конференцій. Тепер управління юстиції має перевірити ці документи та визначити, хто з них має бути зареєстрований.