Дітям - лікарню, чернівчанам - воду з Прута

Дітям - лікарню, чернівчанам - воду з Прута

25.04.2012, 21:21

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України продовжує спонсорувати Чернівецьку область.

Угода про співпрацю, яку Чернівецька область у березні 2011-го уклала з Міністерством енергетики та вугільної промисловості, має реальні результати. Найбільші: три десятки шкільних автобусів та нова гілка газогону. Сьогодні радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Тетяна Корнякова, привезла третій додаток до угоди із новими привабами.

- Вона стосується виділення грошей для розбудови соціальної галузі, а саме, будівництво дитячої лікарні, яка, ми сподіваємось, буде центром для лікування дітей всього західного регіону і придбання реанімобілів на суму 3,5 мільйони, - повідомила Тетяна Корнякова, радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

«Я переконана, що чернівецька дитяча лікарня має стати європейським центром лікування дітей не тільки Буковини, але й усього західного регіону», - сказала Тетяна Корнякова та висловила сподівання, що «подальша робота крайової влади та міністерства буде ще більш успішною та вдалою». «Враховуючи ініціативність Михайла Папієва та наше прагнення допомогти Чернівецькій області, сподіваюсь, що скоро ми приступимо до розробки додатку №4 до Угоди про нашу співпрацю», - підсумувала радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

Плани на 2012-ий грандіозні. Глава обласної державної адміністрації повідомив, що в рамках продовження співробітництва із Міненерговугілля цьогоріч планується виділення 60 млн. гривень на розвиток соціальних об’єктів Сокирянського району та м.Новодністровськ. На закінчення будівництва корпусу дитячої лікарні по вулиці Буковинській та оснащення її необхідним обладнанням планується виділити 6,5 мільйонів гривень. І це без залучення коштів обласного та державного бюджетів. За 3,5 мільйони передбачається придбати для області три реанімобілі. Також в рамках угоди планується завершити будівництво насосної станції на водозаборі "Очерет", що дасть змогу забезпечити чернівчан якісною питною водою.

- Не тільки проведені всі підготовчі роботи, проведено тендерні процедури, заключено угоду, уже на 70 740 гривень виконано перші підготовчі роботи, - зазначив Володимир Андрущак, директор КП "Чернівціводоканал". Вартість цього об’єкту складає майже 4,5 мільйони гривень.

- Я думаю, якщо хоч частково, по півсуми буде надходити, це дасть нам можливість в першу чергу зекономити кошти, покращити якість води і забезпечити район Садгору, тому що ХХІ століття, а в нас є частково будинки, де немає ще централізованого водопостачання, так що для нас це дуже важливо, - наголосив Віталій Михайлішин, секретар Чернівецької міської ради.

Про те, що ж навзаєм, так би мовити, в подяку Міністерству, має зробити область, посадовці говорили лише штрихом.

- Ця угода накладає на нас певні зобов’язання, зокрема, я переконаний, що депутати обласної ради вирішать питання про співпрацю з державною компанією "Укргазвидобування", - сказав Михайло Гайничеру, голова Чернівецької обласної ради.

Обмежуватись планами, що вже є, керівництво області не збирається. Михайло Папієв натякнув, що Чернівецька область найменше газифікована в Україні через найбільш проблемний Путильський район. Мовляв, за це питання можна взятись при підписанні наступного додатку. «Пункти, зафіксовані у цій угоді, дають Чернівецькій області унікальний шанс без залучення коштів обласного бюджету розбудувати значущі суспільні об’єкти краю, - відзначив керівник крайової виконавчої влади Михайло Папієв. - Незважаючи на триваючу економічну кризу не лише в Україні, а й в усьому світі, ми продовжуємо вкладати кошти в соціально-економічний розвиток області».

Джерело: citi.cv.ua

1