Протиправну діяльність самозванної 'Ломачинецької сільської ради' на Сокирянщині розслідують поліція, СБУ і прокуратура

Протиправну діяльність самозванної "Ломачинецької сільської ради" на Сокирянщині розслідують поліція, СБУ і прокуратура

07.08.2020, 17:27

Ломачинецька сільська рада ліквідована як юридична особа ще у лютому 2019 року, але, якимось дивним чином, ця неприродна формація примудряється існувати аж дотепер.

Як повідомлялось раніше з посиланням на ресурс novod.info, Верховний суд України 11 червня 2020 р. поставив крапку у питанні двовладдя у Ломачинцях, залишивши у силі рішення Чернівецького окружного адміністративного суду, яким було скасовано всі постанови Ломачинецької сільської територіальної виборчої комісії «Про народну ініціативу» з відкликання шістьох депутатів сільської ради та сільського голови. Відкликані таким чином обранці оскаржили ці постанови в суді, зазначаючи протиправність та необґрунтованість винесених територіальною виборчою комісією рішень. В колективному позові, зокрема, зазначено, що в протоколі засідання виборчої комісії не вказано чітких підстав для відкликання депутатів, порушено терміни подачі підписних листів до територіальної виборчої комісії, не поінформовано позивачів про ініціативу їх відкликання, правоохоронними органами не була проведена вибіркова перевірка підписів громадян в підписних листах, що є обов’язковим, та ряд інших порушень визначеної законодавством процедури.

Тож на сьогодні є усі підстави для притягнення до відповідальності незаконної влади Ломачинець, яка за останні два роки чого лише не наприймала. Наприклад дала погодження генерального плану села із урахуванням усіх бажань одвічної районної влади.

В листі, надісланому на ім’я секретаря Новодністровської міської ради, йдеться: «щодо вчинення Кефою Л. І. підробки офіційних документів, які видавалися від імені Ломачинецької сільської ради Чернівецької області та присвоєння владних повноважень як секретаря Ломачинецької сільської ради, 06.07.2020 зареєстровано до інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» за № 857.

Відомості за вказаним фактом 07.07.2020 сектором дізнання Новодністровського ВП КВП ГУНП в Чернівецькій області було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020265230000002, за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст, 358 КК України».

Також, Службою безпеки України матеріали перевірки були скеровані до прокуратури Чернівецької області для прийняття рішення по суті.

У свою чергу, прокуратура Чернівецької області звернулась до керівника Кельменецької місцевої прокуратури щодо організації розгляду та прийняття рішення відповідно до вимог чинного законодавства стосовно «протиправної діяльності секретаря Ломачинецької сільської ради Кефи ЛІ. та посадових осіб Сокирянської районної державної адміністрації».

Джерело: https://sokyryanska-gromada.gov.ua/

1