Десятки буковинців чекали на прийом Папієва цілий день, але зателефонувати йому не додумалися?

Десятки буковинців чекали на прийом Папієва цілий день, але зателефонувати йому не додумалися?

03.04.2012, 14:14

Фото molbuk.ua: Обурені пенсіонерки з різних сіл Буковини чекають на прийом губернатора від дев’ятої години ранку

Приблизно три десятки буковинців у ці хвилини очікують на прийом громадян головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим. Люди обурені тим, що на зустріч з губернатором їм довелося чекати від самого ранку.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, під дверима кабінету начальника відділу роботи із зверненнями громадян на зустріч з Михайлом Папієвим очікують приблизно 30 людей різного віку. У коридорі облдержадміністрації дві жінки п’ють ліки від болю в серці.

- На прийом до губернатора я записалася сьогодні ще о дев’ятій годині ранку, - каже чернівчанка Уляна КОПП. - Мені сказали, щоби я прийшла о 15.00. Чекаю під дверима уже четверту годину. Кажуть, що губернатор уже прийшов і приймає двох людей.

- Я не вперше приходжу на прийом до губернатора, однак ще жодного разу мені не вдалося з ним особисто зустрітися, - каже Степанія НІКОЛАЄВІЧ з Остриці на Герцаївщині. - Приймали мене заступники. Однак жодного разу мої проблеми не допомогли вирішити. Сьогодні чекаю на прийом Папієва ще від 12.00. Чим добиратимусь додому так пізно, не знаю.

Люди кажуть, що спершу їх не хотіли впустити до приміщення ОДА. Згодом до них підійшов працівник ОДА і сказав, що губернатор займається вирішенням питань, які пов’язані з посівною кампанією. Він передав вибачення губернатора, але не повідомив, коли прийом розпочнеться.



Фото molbuk.ua: Під кабінетом, у якому громадян приймає Папієв, стоять правоохоронці

Нагадаємо, за інформацією прес-служби ОДА, Михайло Папієв мав проводити прийом громадян сьогодні, 2 квітня, від 15.00 до 19.00.

Джерело: molbuk.ua

Не встиг голова облдержадміністрації Михайло Папієв оприлюднити спеціальний номер телефону, аби "почути кожного", як спілкування наживо стало під загрозою.

Учора надвечір до нашої редакції звернулись люди, що приїхали на особистий прийом до губернатора. Декому довелось чекати до ночі.

У кожного своя біда. Аби розповісти про свої проблеми, які не вирішуються роками, люди до Чернівців з'їхались з усієї області. Степанія Ніколаєвич з Остриці, Герцаївського району, стверджує, що там, де вона мешкає, земля з-під ніг тікає. Жінка вимагає створення комісії, бо місцева влада, за її словами, бездіяльна.

- У мене батько - інвалід війни. І у нас зсув з’явився, вода. І скільки не просили, дайте ділянку, вони кажуть, що немає. Але в 2008 році, коли заява наша там була, голова виділяв 12 ділянок, - розповіла Степанія Ніколаєвич, с. Остриця Герцаївського району .

Андрій Васильович клопотатиме за все село - Іванківці, Кіцманського району. Делегований від іванківчан, чоловік приїхав просити грошей на облаштування медпункту у селі, а ще краще - стаціонарного відділення.

- У нас такий медпункт, як сарай: коридорчик, кімнатка і притула така приліплена. І вже 4 роки у нас рішення, сесія вирішила сільської ради, всі підтримали, щоб перенести, у нас є внизу контора, ніби була, - сільська рада, а зверху контора - 8 кімнат і зал, - поскаржився Андрій Ватаманюк, с. Іванківці Кіцманський район.

Біду родини з Великого Кучурова знімальна група ТВА зафіксувала на камеру ще у 2010-му. Тоді від повені родина втратила усю городину, вода у хаті була по вікна, після чого вона потріскала. Та найбільше люди бідкаються, що міст через річечку, який сполучав хату Флорескул із цивілізацією, не відновлено й досі.

- От люди просять Бога, щоб Бог дав дощ, а ми просимо Бога, щоб дощу не було, - іронізує Іван Флорескул, с. Великий Кучурів, Сторожинецький район.

Усі ці люди про свої біди приїхали розповісти голові облдержадміністрації. Громадська приймальня мала б розпочати роботу по обіді - о 15-й годині. Але прийом розпочався із запізненням. У прес-службі облдержадміністрації повідомили, що затримався прийом через нараду губернатора із правоохоронними органами. Тільки після неї голова облдержадміністрації зміг приймати людей і робив це до 23:00.

Джерело: citi.cv.ua

За збігом обставин ОДА саме 2 квітня поширила номер телефону за яким громадяни можуть зв'язатися з губернатором.

2 квітня, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв на апаратній нараді оприлюднив спеціальний номер мобільного телефону, через який жителі краю в нагальних випадках матимуть змогу зателефонувати главі крайової виконавчої влади з важливих для них питань.

«Моє доручення минулого тижня про впровадження губернаторського мобільного телефонного зв’язку виконано, і він віднині вже працює. Номер телефону легко запам’ятати – 091 33 111 33, - повідомив Михайло Папієв. – Цей номер мобільного телефону має стати широко відомим для жителів Буковини».

За словами глави виконавчої влади Буковини, телефон завжди буде у нього, і він безпосередньо відповідатиме на дзвінки. Водночас, сказав Михайло Папієв, він, очевидно, не завжди матиме змогу постійно і безпосередньо спілкуватися по сотовому – і це жителі області повинні розуміти - але всі дзвінки і sms-повідомлення фіксуватимуться, і про них голова обласної державної адміністрації знатиме, і, відповідно, буде реакція на такі телефонні дзвінки. «Запевняю: звернення мешканців області, отримані таким чином, не ігноруватимуться», - зазначив Михайло Папієв і додав, що варто було б і головам районних державних адміністрацій, іншим посадовцям оприлюднити номери своїх мобільних телефонів, аби жителі районів мали можливість в разі потреби звернутися безпосередньо до них.

«Вважаю, що і електронна пошта, і блоги в соціальних мережах, і мобільний зв’язок регіональних керівників всіх рівнів мають бути відкритими для буковинського суспільства, стати ще одним ефективним інструментом взаємодії між владою і громадою, сприяти оперативному вирішенню проблем краян», - підкреслив Михайло Папієв.

Під час наради голова облдержадміністрації зробив перший дзвінок на «губернаторський мобільник», продемонструвавши таким чином, що телефон уже працює.

Водночас прес-служба Чернівецької ОДА  сьогодні, 3 квітня, повідомила, що голова облдержадміністрації Михайло Папієв 2 квітня провів особистий прийом громадян. Проблеми, з якими громадяни зверталися до керівника крайової виконавчої влади стосувалися функціонування об’єктів житлово-комунального господарства, доплати до пенсії дітям війни, поліпшення житлових умов, надання матеріальної допомоги, сприяння у медичному обстеженні, покращення житлових умов. З усіх питань, які були підняті під час особистого прийому громадян, Михайлом Папієвим надано відповідні доручення структурним підрозділам облдержадміністрації та керівникам органів місцевого самоврядування стосовно оперативного їх вирішення.  На особистому прийомі до глави облдержадміністрації звернулося 57 громадян. Всі звернення знаходяться на особистому контролі Михайла Папієва до остаточного вирішення.