Держава дотуватиме бізнес сина губернатора Буковини

Держава дотуватиме бізнес сина губернатора Буковини

03.08.2012, 03:35

Держава дотуватиме виробників індичого м'яса. В Мінагрополітики вже ініціювали виплату дотацій за кожного вирощеного індика наступного року. Сам міністр Присяжнюк переконаний у тому, що споживання індичатини потрібно пропагувати, бо вона є корисною.

Як повідомляє прес-служба ОДА, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, перебуваючи на Буковині, заявив, що держава має забезпечити підтримку розвитку виробництва індичатини, що дозволить збільшити обсяги внутрішнього споживання цього м’яса та вийти на зовнішні ринки.

«Сьогодні необхідно пропагувати культуру споживання індичатини, оскільки вона дуже корисна. У світі динамічно нарощуються темпи виробництва м’яса індика. Україна також має перспективи у цій галузі та планує забезпечити внутрішній ринок цим м’ясом, а також вийти на зовнішні ринки», - зазначив Микола Присяжнюк.

Він повідомив, що у Міністерстві вже обговорюється програма фінансової підтримки цієї галузі, зокрема ініційовано виплату з наступного року дотацій за вирощену голову або кілограм живої ваги птиці.

«Підтримка виробництва м’яса індиків дасть можливість вивести на великий ринок новий сегмент якісного м’яса», - зауважив Микола Присяжнюк. Чернівецька область нині є лідером в Україні з вирощування індиків і стрімко нарощує обсяги виробництва індичатини.

Вирощування індиків є бізнесом родини голови ОДА Михайла Папієва. Зокрема, цим бізнесом займається син губернатора, депутат облради від Партії регіонів Артем Семенюк (перед місцевими виборами 2010 року близька до Папієва газета “Свобода слова” вмістила інтервю із Артемом Семенюком, де він розповідав про індичий бізнес).

Також відомо, що Артем Семенюк будує завод з переробки індичатини.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Високі ціни і традиції харчування залишать українців без урядового м´яса індички

Про це «Коментарям» сказав директор інформаційної компанії «ПроАгро» Микола Верницький.

За його словами, м´ясо індички відносно дороге, воно знаходиться в діапазоні між свининою і яловичиною, але набагато дорожче від м´яса курки. До того ж українські споживачі не звикли до цього м´яса, і віддають перевагу більш дешевій курятині, з якою і порівнюють ціни.

«Досвід інших країн показує, що для того, аби розвивалася галузь з розведення індиків, необхідні два фактори: перше - це пропаганда здорового м´яса чи традиції харчування, як у США. А друге - це рівень життя населення, коли споживач обирає м´ясо, він порівнює ціни на індичку і курку, які різняться у два-три рази, і, безумовно, обирає подешевше», - каже експерт.

Верницький відзначив, що зараз складно оцінити, наскільки дієвою буде ініціатива Мінагропроду, оскільки ще немає програми, а все перебуває на рівні декларацій. Але якщо проводити аналогії з підтримкою виробництва яловичини, то можна говорити, що ініціатива буксуватиме.

«Але якщо говорити, наскільки це буде ефективно, то ми вже кілька років боремося зі зниженням виробництва яловичини, виділяємо на це кошти та дотації, але воно як падало, так і падає», - розповів «Коментарям» Верницький.

Як повідомляли «Коментарі», Міністерство аграрної політики і продовольства України ініціює виплату дотацій виробникам індичок з 2013 року. Як планується, це дозволить збільшити обсяги внутрішнього споживання цього м´яса і вийти на зовнішні ринки.

avatar

Українці не стануть підсаджуватися на «азаровську» індичку

02 серпня 2012 21:44

есдеківська тушка папієв з сімейкою ВИРОДКИ ТА ЗЛОДЮГИ!

avatar

.

03 серпня 2012 09:30

А В ЦЬОГО ПАПІЄВСЬКОГО СОСУНКА ЗЕЛЕНОГО откуда ль бабло на купівлю землі,купівлю будівництва ферми,а тапер ще й купівлю землі під завод,будівництво заводу? откуда ль дровішкі??? ПРОКУРАТУРА!!! ЧИ ЗЕМЕЛЬКУ ХУБЕРНАТОР ЗА ТАМ НЕРОДНОМУ СИНУЛЬКЕ ОТДАВ А ГРОШИШИ ТО ІНВЕСТИУІЇ З КІПРУ-ОФШОРСЬКОГО

avatar

Діма

03 серпня 2012 09:34