Депутати засипали кого треба грошима: на ремонт вулиці Суворова грошей не дали  (оновлено)

Депутати засипали кого треба грошима: на ремонт вулиці Суворова грошей не дали (оновлено)

15.08.2017, 19:21

Чернівецька міська рада виділила близько 16 млн грн комунальному підприємству "Міжнародний аеропорт "Чернівці".

Як повідомляє прес-служба міськради, ці кошти будуть виділені на виконання програми розвитку підприємства на 2017-2020 роки. 

Зокрема, на реконструкцію світлосигнального обладнання буде використано 2 млн.грн. Також на придбання техніки і обладнання планується витратити 13 млн 969 тис.грн. 

Так, закупівля аеродромної машини для зимового утримання штучних покриттів аеродрому вартуватиме 8 млн.грн., пристрою для заміру коефіцієнту зчеплення на злітно-посадковій смузі – 3млн.200 тис.грн., інтроскопу для огляду багажу пасажирів – 1млн.200 тис.грн., детектора вибухових речовин – 1млн.75 тис.грн., аеропортового пересувного конвеєру для завантаження багажу в літак – 493,8 тис.грн. 

Чернівецька міська рада також виділила майже 5 млн грн на забезпечення безкоштовного проїзду пільговиків у громадському транспорті міста.

Таке рішення міськрада ухвалила сьогодні на позачерговій сесії, пише molbuk.ua

580 тисяч гривень виділили на виплату пільгового проїзду в електротранспорті. 4,2 мільйона гривень виділено на компенсацію за проїзд пільговиків в автотранспорті.

Також планували виділити 220 тисяч гривень за пільговий проїзд учнів у тролейбусах у липні-серпні. Нагадаємо, що за рішенням виконконму у літній період учні мали можливість їздити за 50 відсотків вартості у тролейбусах, тобто за 1 гривню. 

Чернівецька міськрада вирішила, що кошти виділять після того, як у тролейбусному управлінні відзвітують про кількість таких пасажирів.

Чернівецька міська рада виділила кошти на потреби в галузі охорони здоров’я. Загалом виділено 1726,6 тисяч гривень.

Управління охорони здоров’я міської ради спрямує 78 тисяч гривень, виділених з міського бюджету, на капітальний ремонт каналізаційних мереж клінічного пологового будинку №2.

На поточне утримання комунальних медичних закладів міста виділено 1726,6 тисяч гривень, зокрема на придбання матеріалів, обладнання, інвентарю та оплату послуг, інформує прес-служба Ратуші. 

Також на позачерговій сесії Чернівецької міської ради підтримано пропозицію щодо виділення коштів на видатки управління освіти. Зокрема, для новоствореного садочка на вулиці Авангардній, 17 буде придбані меблі, посуд, спортивно-ігровий інвентар тощо на суму 1339,74 тис.грн. Для збільшення електричної потужності в дитячих дошкільних установах №№ 5,6,8,46,47 та в гімназії №6 – виділено 641,16 тис.грн.

Для Дитячо-юнацької спортивної школи буде придбано два боксерські ринги на суму 190,87 тис.грн. Окрім того, з фонду охорони навколишнього середовища буде виділено 200 тис.грн. на знесення аварійних дерев, які знаходяться безпосередньо на території закладів освіти, - повідомляє ТВА

Міська рада підтримала запит управління культури щодо виділення коштів на капітальний ремонт системи опалення музичної школи №2 - 311,8 тис.гривень, придбання музичних інструментів для музичних шкіл міста - 107,5 тис.грн., придбання літератури для поповнення бібліотечного фонду – 66,2 тис.грн.

Також, виділені кошти на поточний ремонт закладів культури – 519,9 тис.грн. Зокрема, на ремонт приміщення класу Центрального палацу культури – 62,9 тис.грн., систему вентиляції Центру культури Вернісаж – 99,8 тис.грн., павільйону та адмінприміщення парку ім.Федьковича – 58,5 тис.грн., “Культурно-мистецького центру “Садгора” (заміна підлогового покриття, встановлення опалення та освітлення приміщення), що на вул.І.Підкови, 3 – 298,7 тис.грн. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Під час позачергової сесії Чернівецької міської ради депутати також вирішували, скільки грошей з міського бюджету можуть виділити на проведення VIII Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ.

Євгенія Лопата, директор фестивалю, куратор міжнародних проектів, розповіла, що цього року на фестиваль приїдуть на 45% більше культурних діячів та письменників, ніж минулоріч. У зв`язку із цим організатори просять у міста дотацію на проведення фестивалю - 450 тис. грн.  Читайте ще: Суть Речей про

VII Meridian Czernowitz з Лілією Шутяк Натомість Лівія Бамбуляк, начальник фінансового управління міської ради, повідомила, що запит організаторів MERIDIAN CZERNOWITZ був вивчений і, за їхніми підрахунками, на проведення фестивалю буде достатньо виділити 310 тис. грн. Цієї суми, на думку фінансистів, вистачить також на сувенірну продукцію.

Після дискусії депутати проголосували за те, аби зараз на VIII Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ виділити 310 тис. грн., а після завершення фестивалю передбачити ще 90 тис. грн., - повідомляє сайт http://acc.cv.ua/.

Чернівецька міська рада виділила майже 7,5 млн грн на проведення капітального ремонту 11 вулиць міста.

Відповідне рішення сьогодні ухвалила міськрада більшістю голосів депутатів. 

За повідомленням прес-служби міськради, на капітальний ремонт доріг, за рахунок залишку коштів, що утворився в міському бюджеті на початок року, спрямовано майже 7,5 мільйонів гривень. За ці кошти передбачено виконати наступні роботи:

Виконання технічних заключень, проектних робіт, експертизи проектів на реконструкцію доріг (40 000,00 грн).

Виконання технічних заключень, проектних робіт, експертизи проектів на капітальний ремонт доріг (140 000,00 грн)

Капітальний ремонт вул.Рівненської від пологового будинку №2 до вул. Сторожинецької (проектування) (120 227,00)

Капітальний ремонт вул. Петрозаводської (співфінансування) (400 000,00 грн)

Влаштування тимчасових проїздів (доріг) в новостворених мікрорайонах житлової забудови міста (1 000 000,00 грн)

Капітальний ремонт вул. О.Герцена (від вул. У.Кармелюка до вул. В.Кочубея) – автобусний маршрут (216 200,00 грн)

Капітальний ремонт 2 провулку Курильського (співфінансування) (1 500 000,00 грн)

Капітальний ремонт вул. Корсунської (2 359 268,00 грн)

Капітальний ремонт вул. Дунайської (від будинку №2 до будинку №60) (704 333,00 грн)

Капітальний ремонт вул. Вересневої (від вул. Ю.Мізунського до парку) (96 143,00 грн)

Капітальний ремонт вул. Возз’єднання (в районі клубу "Рогізна") (508 352,00 грн)

Капітальний ремонт вул. Надрічної (від вул. В.Александрі до ДНЗ №23) (415 477,00 грн)

Капітальний ремонт вул.Московської Олімпіади (з сторони вул.Руської (напливи) (1 000 000,00 грн)

Капітальний ремонт 4 пров. О.Вільшини (два заїзди до ДНЗ) (1 000 000,00 грн)

Без фінансування залишилась вулиця Суворова, виділення коштів на ремонт якої депутати не підтримали.

Нагадаємо, міський голова Чернівців Олексій Каспрук і депутат міськради Андрій Брязкало посперечалися під час прес-конференції мера.

Депутат звинуватив Каспрука у тому, що він не хоче ремонтувати вулиці Головну на Руську. Депутат сказав, що декілька місяців тому депутати виділили кошти на ремонт трьох основних доріг у Чернівцях, проте роботи на них досі не розпочаті. 

"Чи чернівчани побачать ремонт цих доріг? Чи 25 мільйонів гривень, які виділили, пропадуть?", - запитав у мера Брязкало.

Мер на запитання знову відповів депутату різким тоном:

"Вам чорним по білому пояснили, що немає змісту робити капітальні ремонти вулиць Руської та Головної, тому що там наступного року будуть замінюватися мережі. Вкласти 25 мільйонів гривень, щоби на наступний рік розкопати 5-метрові траншеї для заміни каналізації. Хоч кіл вам на голові теши", - цитує molbuk.ua слова Каспрука.

1