Депутати з третьої спроби висловили недовіру Папієву і заборонили Партію регіонів. Голоси, яких бракувало додали самі регіонали

Депутати з третьої спроби висловили недовіру Папієву і заборонили Партію регіонів. Голоси, яких бракувало додали самі регіонали

19.02.2014, 23:04

Чернівецька обласна рада проголосувала за недовіру голові ОДА Михайлу Папієву. Сесія відбулася за присутності сотень протестувальників, частина з яких перебувала у сесійній залі. 

Депутатам вдалося ухвалити це питання з третьої спроби. Михайло Папієв переконував депутатів голосувати за це питання. 55 із 59 депутатів натиснули кнопку "за".

Відправити губернатора у відставку депутати не могли. Для цього потрібно, щоб за це рішення проголосували 2/3 від складу раду. Тим часом як на сесії було заледве половина народних обранців. Тому голосувалася лише недовіра, яку можна висловити простою, а не кваліфікованою більшістю. 

Нагадаємо, Папієв сьогодні на вимогу кількох тисяч протестувальників написав заяву про відставку.

Заступники голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць та Олег Унгурян написали заяви на звільнення.

Про це на сесії облради заявив Георгій Галиць.

Галиць пояснив це тим, що "якщо йде голова, то я теж подаю у відставку".

Михайло Папієв запропонував усім депутатам обласної ради скласти мандати та піти на вибори.

Депутат Георгій Галиць запропонував усім депутатам облради вийти зі своїх партій, аби Чернівецька облрада стала першою в Україні позапартійною. Водночас, Папієв запропонував всім скласти мандати та піти на вибори.

Згодом депутат Назар Горук запропонував проголосувати за розпуск обласної ради. Разом з тим, він запевнив, що сам голосуватиме за це питання.

Чернівецька обласна рада ухвалила питання "Про заборону діяльності Комуністичної партії України та Партії регіонів на території Чернівецької області".

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

"За" проголосували 53 депутати.

Після розгляду та голосування цього питання голова облради Михайло Гайничеру закрив сесію.

Таким чином, усі питання, які виносились на порядок денний позачергової сесії облради, ухвалені.

Під час усієї сесії у залі були присутня десятки активістів. Ще до двох сотень знаходилися у коридорі. До завершення сесії також тривав мітинг біля приміщення облради, у якому брало участь понад тисяча буковинців.

Джерело: molbuk.ua

Попри заборону діяльності Партії регіонів на території області повідомлень про вихід з партії Папієва, Гайничеру, Михайлішина не надходило

1


КОМЕНТАРІ (3)

дали позавуха папаю,треба було більше врізати то ще й би і від яника выдцурався,воно сикло ще то!  

avatar

Мало

19 лютого 2014 21:12

А хто це той пан у камуфляжі та масці, який керував на сесії облради всіма депутатами? Як його звати та чому він у масці? Хто ця впливова людина? З якої партії-організації? Чому закрив обличчя він же не на барикаді?

avatar

Швейк

19 лютого 2014 23:35

Вітаю опозицію з перемогою! Ви добились свого - віддаю належне. Також хочу вас привітати з успішним узурпуванням судової гілки влади. Дійсно, навіщо суд? навіщо Конституція? коли можна заборонити Партію регіонів під тиском радикального натовпу! В Україні, майже кожна 50 людина - член Партії регіонів! І ви нас заборонили? А раз ви нас заборонили то вже й затвердіть механізм Відповідальності за невиконання вашого рішення і небажання виходити з Партії регіонів.         Скажімо, промовив словосполучення "Партія регіонів" не у контексті засудження - штраф 10000грн.; відмовився добровільно вийти з Партії регіонів - обмеження волі до 3 років або позбавлення волі до 1 року; публічне проголошення підтримки програмних засад Партії регіонів - позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна, а ті ж дії скоєні групою осіб - довічне позбавлення волі з конфіскацією...       Що ж ви? "слабо"? "Слабо" піти до кінця?  сказали "А", шановні, майте мужність скзати "Б".

Скажу чесно, я, та переважна більшість членів Партії регіонів м. Чернівці абсолютно несприймають багатьох рішень, прийнятих владою в столиці, особливо щодо застосування спецпідрозділів проти людей. Але заборона вами Партії регіонів, а значить і мене в т.ч., повністю відбиває бажання покинути лави партії, та навпаки - спонукає до супротиву вам та вашим радикальним діям! Будь-яка дія має протидію, ви ж самі своєю ненавистю до нас, робите все, щоб ми, партійці та прихильники Партії регіонів, займали все більш тверду позицію незгоди з вами. У ваших діях ви забуваєте про одну суттєву деталь: ми з вами - жителі одного міста. Всі ми знайомі один з одним не більше ніж через одну людину. Революція пройде, а ми з вами лишимось тут, в Чернівцях, ми працюватимемо в одних офісах, ходитимемо в одні заклади та буватимемо на одних заходах. Як ви зможете дивитись увічі нам після того як називали нас усіх "убивцями", "тітушками", "нелюдами" та "скотами"? Хіба у Чернівцях беркут бив мітингувальників? Хіба у Чернівцях на Центральну площу вривався БТР та безперервно поливають з водометів? Хіба вам хоч хтось, хоча б один із представників влади чи силових структур міста Чернівці чинив супротив? НІ! Ото ж бо й воно. Революція - в столиці, в Києві. Тільки там можна вирішити долю країни! А ваші дії тут, на місцях, несуть виключно розбрат та братоненависництво!

Щиро сподіваюсь щоб  більше не було крові. Я хочу щоб опозиція отримала усю владу в країні та на місцях. Адже тільки після цього, з часом, ви самі все зрозумієте: хто є хто і хто ким був.

Час все розставить на свої місця

avatar

в Партії регіонів з 2005 року

19 лютого 2014 23:47