Депутати відмовилися виключити з порядку денного сесії облради скандальне питання про реорганізацію чернівецьких книгарень

Депутати відмовилися виключити з порядку денного сесії облради скандальне питання про реорганізацію чернівецьких книгарень

31.05.2012, 17:14

За пропозицію депутата Сергія Юлика (фракція "Фронт Змін") проголосували лише 32 з 93 зареєстрованих у сесійній залі депутатів Чернівецької обласної ради. Проти пропозиції виключити дане питання з порядку денного виловилився 21 депутат, утрималося троє і взагалі не голосували 37.

Голосування проводилося у поіменному режимі, проте одразу висвітлити його результати на табло для голосування (по фракціях) голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайнічеру відмовився. За його словами такий порядок не передбачено регламентом. Тому хто і як голосував стане відомо тільки після того, як секретаріат опрацює ці результати.

Водночас перший заступник голови Чернівецької ОДА пан Галиць не відмовив собі в задоволенні вкотре кинути шпильку у бік відсутніх у залі народних депутатів України. На початку сесії він використав час для виступу з трибуни, щоб дорікнути депутатм Москалю, Яворівському і навіть своєму однопартійцю Романюку, що галас навколо цього питання вони здіймали, а на вирішальне голосування не прийшли. "Мене дивує відсутність сьогодні у цій залі цих народних депутатів, - сказав Григорій Галиць. -  Коли їм потрібно було поставити десь собі галочку, вони піднімали це питання. А тепер проігнорували його розгляд. Думаю, що ми приймемо рішення про реорганізацію книгарень на користь всієї буковинської громади".

1