Окремі депутати від 'Самопомочі'  руйнували політичну структуру і баланси управління в Чернівцях, - джерело

Окремі депутати від "Самопомочі" руйнували політичну структуру і баланси управління в Чернівцях, - джерело

02.12.2016, 19:00

У Чернівецькій міській раді, як і у Верховній Раді, дві третини депутатів є "кріпаками декількох олігархів".

Про це під час прес-конференції повідомив Лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк. 

Водночас, на запитання "Чи можете ви назвати олігархічні кола у Чернівцях, які впливають на діяльність ваших депутатів у Чернівцях?", політик відповів:

"Ні. Ви знаєте мої традиції, якщо слідкуєте. Я ніколи не називаю прізвищ. Але ви їх чудесно знаєте, можете спекулювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У "Самопомочі" визнали, що деякі їхні депутати служать не Буковині та Чернівцям, а обслуговують комерційні олігархічні групи

"Під час кожних виборів кожен конкурент використовує різні інструменти впливу. І деколи наговорюють на дуже нормальних людей. Дуже часто в Україні під критику потрапляють ті, хто найбільше критикує, і найбільше критикує владу. Для них замовляються цілі програми, проекти. Сьогодні "Самопоміч" внаслідок дуже принципової позиції у Верховній Раді є під тиском неймовірних провокацій - медійних у тому числі", - сказав він.

Також Березюк зауважив, що "на початках була інформація, але незначна".

"Зрештою, люди завжди мають шанс будувати своє. А сьогодні - за рік. За рік! Ми назбирали достатньо інформації, дочекалися законного терміну, коли ми маємо можливість про це говорити. Ми - одна з перших політичних сил, готові розглядати це питання, і не тільки в Чернівцях, а практично по багатьох осередках. Тому що є люди, є слабості, є сила олігархічної комерції, і вона неймовірна. Тому ми будемо використовувати цей легітимний інструмент - не приниження тих людей, які мають іншу думку, а пропозиції їм. Якщо вони хочуть служити не ідеям і людям, а служити "пану", то іти до "пана". І спокійно тим займатися. Це їхнє право", - сказав він.

"Але руйнувати політичну структуру і баланси управління в містах, як це проводили в Чернівцях, ми не маємо морального права", - підсумував нардеп.

"Я так по-філософськи говорю. Сподіваюся, що люди, які працюють в Чернівецькій міськраді, і люди, які ними керують, чують це. Партія "Самопоміч" після грунтовного дослідження, яке майже закінчується, буде діяти публічно, прозоро, в межах чинного законодавства, але буде відстоювати інтерес людей згідно ідеологічних принципів "Самопомочі", - додав політик.

На запитання "Чи можете ви пообіцяти, що матеріали розслідування, про яке ви сьогодні повідомили, будуть доступними для громадськості?", Березюк відповів:

"Не можу я вам це сказати, тому що я не є людиною, яка відповідальна у партії за оцю частину виконавчої роботи. Я - політична частина роботи. Тому я точно знаю, що це буде публічно, але в який спосіб, я вам цього сказати не можу. Але в першу чергу ми маємо зберегти гідність тих людей".

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

А "срану" мітлу привіз собою, щоб гнати з міської ради запроданців,які ховались під прапорами "Самопомочі" ? Якщо ні, то для такої ганебноїподії, містяни знайдуть.

avatar

???

03 грудня 2016 11:33

 

Де був цей філософ, коли через волюнтариське призначення кандидатів до обласної ради, районні організації "Самопомічі" відмовилися висувати своїх представників до районних рад. Склалося враження, що дана політична сила нічим особливо не відрізніється від інших політсил, які зганьбили себе перед виборцями. Мабудь, і тому вона зараз проти дострокових виборів.

 

avatar

Калина

03 грудня 2016 16:31