Депутати райрад у Чернівецькій області від «Батьківщини» вимагають від влади негайного виконання резолюції ПАРЄ

Депутати райрад у Чернівецькій області від «Батьківщини» вимагають від влади негайного виконання резолюції ПАРЄ

31.03.2012, 14:30

«Батьківщинівці» райрад на Буковині вимагають від уряду і президента терміново припинити політичні репресії в Україні та забезпечити верховенство права;  негайно звільнити Юлію Тимошенко та інших політв’язнів і забезпечити їх участь в політичному житті країни, а саме в парламентських виборах восени 2012 р.; забезпечити чесні і прозорі вибори до українського парламенту в жовтні 2012 року. Саме ці основні пункти резолюції, прийнятої  26 січня 2012 року Парламентською асамблеєю Ради Європи, вимагають виконати депутати від «Батьківщини» у Сторожинецькій,  Шевченківській районні в місті Чернівцях райрадах, Вижницькій міськраді. Їхні звернення були оприлюднені під час сесій цих рад.

Прикметно, що оприлюднення звернень стосовно виконання резолюції ПАРЄ безперешкодне у тих радах, яких не торкнулася «епідемія тушкування». Де немає зрадників – там вимоги до влади про дотримання законності, справедливості і правосуддя звучать. А де просякнуто зрадою – там про справедливість навіть чути бояться.

Подібне сталося в Першотравневій районній раді, де «тушки» разом з провладними фракціями відмовилися внести в порядок денний питання про імпічмент президентові від опозиційної фракції «Фронту змін». Правдиві члени «Батьківщини» разом з депутатами від «Фронту змін» не підтримали інший порядок денний, тож засідання сесії фактично не відбулося і було перенесено на вівторок. Опозиціонери мають намір примусити владу рахуватися з опозицією і у вівторок оприлюднити як звернення щодо імпічменту президентові, так і щодо Резолюції ПАРЄ.



КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Misha Shmorgun

31 березня 2012 10:23

avatar

Misha Shmorgun

31 березня 2012 10:31