Депутати пересварилися через басейн і торговий центр за спиною в Шевченка

Депутати пересварилися через басейн і торговий центр за спиною в Шевченка

29.03.2012, 21:46

До перерви депутати встигли розглянути 13 питань порядку денного 22 сесії Чернівецької міської ради, на яку вони зібралися сьогодні, 29 березня, - повідомили в Секторі інформації та зв’язків з громадськістю міської ради. 

Зокрема, вони затвердили із внесеними поправками Стратегічний план розвитку міста на 2012-2016 роки, Програми розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності на 2012-2015 роки, Муніципальний енергетичний план на 2012-2015 роки, а також внесли поправки до Плану діяльності Чернівецької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2012 рік.

Бурхливі обговорення в залі викликало повідомлення директора департамента економіки Світлани Хімійчук про те, що інвестор реконструкції та відновлення міського басейну по вул.О.Гузар, якому на одному з попередніх засідань народні обранці відмовилися надати пільгу зі сплати орендної плати за землю, повідомив листом про свою відмову від інвестиційної пропозиції. Секретар міської ради Віталій Михайлішин персонально «подякував» представникам опозиційних фракцій «Свобода» та «Фронт змін», які тоді відмовилися підтримати це рішення, за те, що питання з басейном у Чернівцях вкотре зависло у повітрі і запропонував їм спробувати тепер самостійно знайти інвестора на відновлення цього важливого для міста об’єкта інфраструктури. Натомість депутат О.Каспрук (фракція «Фронт змін») запропонував внести до Стратегії розвитку пункт про за планування на найближчі роки виділення коштів з міського бюджету на реконструкцію басейну ЗОШ №27, що по вул.Воробкевича. Після деяких дебатів цю пропозицію було підтримано депутатами.

Ще одним питанням, яке викликало серед депутатів бурхливі суперечки, стало розірвання договору з підприємством «Центр-Плаза» щодо реконструкції Центральної площі та будівництва там торгово-виставкового центру. Усі погоджувалися із тим, що будівництва жодного торгового центру на Центральній площі проводитися не повинно. Проте думки депутатів розійшлися щодо шляхів розв’язання конфлікту з інвестором, який нині пропонує міській раді компенсувати йому кілька десятків мільйонів гривень втраченого прибутку. Врешті-решт це питання не пройшло навіть попереднього затвердження і було зняте з розгляду на довивчення.

Серед інших розглянутих питань слід відзначити також прийняття в комунальну власність від держави гуртожитку на вул.Кордуби, 6.

Ще один орендар відмовився від басейну біля “Буковини”
Приватна фірма «Ексклюзив-Груп» відмовилася від реконструкції басейну стадіону “Буковина”. 26 березня фірма подала до департаменту економіки міста заяву про розірвання угоди. Про це на сесії міської ради сьогодні повідомила директор департаменту економки Світлана Хімійчук.

За її словами, орендар відмовився через те, що міська рада не погодилася звільнити підприємство від сплати земельного податку на час реконструкції.

Нагадаємо, 50-метровий відкритий плавальний басейн стадіону “Буковина”, збудований ще в 1956 році, перебуває у комунальній власності з 1997 року і весь цей час не працював. З часу здачі в експлуатацію ремонт басейну не проводився, системи подачі, очистки і знезараження води повністю зношені, ванна зазнала руйнації. Басейн чотири рази передавався в оренду приватним структурам, які від оренди та реконструкції відмовилися. Наприкінці 2011 року басейн буде передано приватній фірмі «Ексклюзив-Груп» для реконструкції. Секретар міської ради Віталій Михайлішин тоді обіцяв, що стадіон запрацює вже у 2012 році.(Джерело: molbuk.ua)