Депутати «отримали по попі з Відня»: мер Чернівців розповів, чому міськрада передумала повертати газові мережі

Депутати «отримали по попі з Відня»: мер Чернівців розповів, чому міськрада передумала повертати газові мережі

28.04.2017, 20:05

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук вважає, що "депутати отримали по попі з Відня", тому вирішили відправити на довивчення питання щодо повернення майна газових мереж територіальній громаді міста.

Про це Каспрук заявив сьогодні в ході суперечки між депутатами на черговій сесії, пише molbuk.ua

Зокрема, депутат Анатолій Чесанов у своєму виступі звинуватив нардепа Максима Бурбака в тому, що той начебто вводить людей в оману, заявляючи про необхідність повернення другої гілки газогону у власність територіальної громади Чернівців.

"Не треба звертати увагу на ці популістичні вислови, Олексій Павлович, вашого колеги, не треба вводити громаду Буковини в оману, що ми такі-сякі, що треба робити вибори чи ще щось", - сказав Чесанов.

На це Каспрук відповів:

"Я просто дивуюся, чи є межа цинізму, подвійних стандартів і брехні? Проект рішення про забрання гілки газогону назад територіальній громаді вніс депутат Андрій Ілюк, фракція "Свобода". При чому тут Бурбак? І ви всі дружно за це, колеги, проголосували. А потім получили з Відня по попі. І почали голосувати в зворотньому напрямку".

ДОВІДКОВО:

 Фракція «Свобода» у Чернівецькій міській раді ініціює повернення газових мереж громаді міста

28 квітня 2017 року під час сесії  фракція «Свобода» в Чернівецькій міській раді наполягла на тому, аби повернути  територіяльній громаді газову мережу, а саме другу гілку газогону, передану ПАТ «Чернівцігаз» у 2011 році.

Відповідний проект рішення підготовлений керівником фракції «Свобода» Андрієм Ілюком та опублікований на сайті міської ради для розгляду на черговій сесії.

«Проектом рішення пропонується скасувати рішення міської ради 2011 року про передачу газової мережі фірташівському ПАТ «Чернівцігаз», повернути газопровід територіальній громаді та провести експертну оцінку для надання газової мережі в оренду на конкурентних засадах», - зазначив керівник фракції Андрій Ілюк.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1