Каспрук попросив парламент розпустити Чернівецьку міськраду: депутати не прийшли долати вето мера

Каспрук попросив парламент розпустити Чернівецьку міськраду: депутати не прийшли долати вето мера

16.07.2014, 14:10

Позачергова сесія Чернівецької міської ради у середу, 16 липня не відбулася через відсутність кворуму: до сесійної зали прийшли лише 11 депутатів.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Після реєстрації на табло з’явилася інформація про 11 зареєстрованих депутатів міськради.

"Отже, підстав і можливості для проведення сесії немає. Дякую за те, що приділили час", - сказав міський голова Олексій Каспрук депутатам.

Після цього депутати нагадали міському голові про норми чинного законодавства.  Зокрема Василь Максимюк зазначив: «якщо міський голова призупиняє дію рішення сесії ради, то депутати зобов’язані зібратися для подолання/неподолання вето. Якщо рада не виконує свої функції і проявляє бездіяльність, то, Олексій Павлович, ви маєте всі законні підстави звертатися до Верховної Ради України про розпуск Чернівецької міської ради».

-    Абсолютно погоджуюся – я вже звернувся, - коротко відповів Каспрук.

Нагадаємо, на сьогоднішній сесії міської ради депутати мали подолати вето міського голови на рішення, яке стосувалося приватизації нежитлового приміщення на проспекті Незалежності, 48.

Джерело: molbuk.ua та chv.tv

Каспрук пояснив, чому вдався до крайнього заходу
03.07.2014, 20:10
Про це Чернівецький міський голова Олексій Каспрук написав на своїй сторінці у ФБ.

Вчора змушений був застосувати вето до рішення міської ради. Знаю, що це дуже потужний важіль у руках міського голови і його потрібно застосовувати у крайніх випадках. Тому довго зважував. Але вирішив, що всі схеми, які до цього діяли , навіть якщо вони і мають під собою законні обґрунтування , потрібно ламати. Правила мають бути одні для всіх, а рішення прийматися винятково в інтересах громади. Співчуваю підприємцю, інтерес якого постраждав через вето. Розумію, що він розраховував на інший механізм, який спрацьовував раніше. Але принципово стаю на бік громади. Вважаю, що комунальне майно повинно ефективно працювати на місто. Тепер слово за депутатами.

Як ми вже повідомляли, Дію пункту 2 додатка до рішення міської ради VI скликання від 27.06.2014 р. № 1246 «Про доповнення об’єктів комунальної власності міста Чернівців, які підлягають приватизації в 2014 році» зупинено розпорядженням міського голови від 2 липня цього року.

Міський голова Олексій Каспрук вважає, що внесення нежитлових приміщень (магазину) на проспекті Незалежності, 48 до переліку об’єктів комунальної власності м. Чернівців, які підлягають приватизації в 2014 році з ініціативи орендаря, призведе до порушення вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Оціночна вартість орендованого фізичною особою-підприємцем нерухомого майна (нежилих приміщень (магазин) по проспекту Незалежності, 48) становить 744 634, 00 грн., а сума коштів, яку отримує територіальна громада міста Чернівців від його оренди, становить 75 465,80 грн. щомісяця. Тобто вартість об’єкта оренди відповідає майже 10 місяцям його оренди. З огляду на зазначене, є очевидним економічний інтерес територіальної громади міста Чернівців в подальшій здачі вказаного об’єкта в оренду. Тому міський голова зупинив дію рішення, яким підприємець отримував право на приватизацію зазначених приміщень шляхом викупу вже у третьому кварталі цього року, як таке, що суперечить вимогам частин шостої та сьомої статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та не є доцільним.

1


КОМЕНТАРІ (2)

вас кулявлобів і так розженут восени

avatar

мЄрЮ

16 липня 2014 12:53

Но вас регионалов точно не будет.

avatar

1-му

16 липня 2014 21:28