Депутати міськради скасували оренду сусіду Чесанова

Депутати міськради скасували оренду сусіду Чесанова

07.12.2017, 18:48

Чернівецька міська рада ухвалила рішення про скасування договору про оренду та користування земельної ділянки на вулиці 28 червня, 44, що був укладений між міськрадою та підприємством "Роси Буковини" у 2008 році.

Відповідне рішення, ініціатором якого є депутат від "Рідного міста" Володимир Бешлей, було ухвалене на сьогоднішній черговій сесії міськради 23-ма голосами обранців.

На початку розгляду цього питання до трибуни на прохання Бешлея вийшла група мешканців будинку на вулиці Івана Богуна. Вони поскаржились на забудовника, заявивши, що насправді власником вказаної будівлі є народний депутат Максим Бурбак.

Пізніше до трибуни вийшов представник забудовника Олександр Маркідонов, який пояснив, що Земельний кодекс забороняє одностороннє розірвання договорів оренди земельних ділянок. Також він повідомив, що департамент містобудівного комплексу і земельних відносин надав підприємству містобудівні умови та обмеження.

"Будівництво проводиться законно, оскільки існує виданий дозвіл на здійснення будівельних робіт", - сказав Маркідонов.

Водночас представник забудовника сказав, що "насправді конфлікт відбувається не з людьми, що проживають по вулиці Івана Богуна, 19, а з сусідами по вулиці 28 червня, 42" (адреса скандального будинку, який належить підприємству депутата Чернівецької міськради від "Рідного міста" Анатолія Чесанова, - molbuk.ua).

"Існує судовий спір про знесення частини будівлі, яку почав будувати Анатолій Чесанов. І саме через це починається конфлікт", - повідомив Маркідонов.

Після обговорення цього питання, депутати 23-ма голосами ухвалили дане рішення. 

***

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій міськраді створили депутатську комісію, яка вивчає питання законності будівництва на вулиці 28 червня, 44, де триває реконструкція колишнього приміщення фірми "Роси Буковини".

Цей будинок належить ТОВ "Жесар", яке, за словами депутата міськради Володимира Бешлея, пов’язують із народним депутатом Максимом Бурбаком.

Щоправда, Бурбак заперечив свій стосунок до цієї фірми.

Як відомо, по сусідству із вказаним будинком розташована будівля, яка належить фірмі депутата Анатолія Чесанова "Югікомп". Раніше Державна архітектурно-будівельна інспекція заявила, що цей готель збудований незаконно.

https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Бурбак відмовляється від приміщення а як же переізд ТВА в народі ДНО що переізжає в це приміщення?

avatar

Вася

07 грудня 2017 20:31

 Навіщо розповсюджувати брехню?.. На будівництво готелю, а потім переобладнання під житловий будинок є усі дозвільні документи. Усі! Ви ж журналісти і не повинні розповсюджувати недостовірну інформацію. Якщо є бажання, приходьте і переконайтеся, що уся документація є в повному об'ємі. 

avatar

Анатолій

07 грудня 2017 22:25

А депутати читали статтю 59 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" ???? АКТИ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ З МОТИВІВ ЇХНЬОЇ НЕВІДПОВІДНОСТІ КОНСТИТУЦІЇ АБО ЗАКОНАМ УКРАЇНИ ВИЗНАЮТЬСЯ НЕЗАКОННИМИ ВИКЛЮЧНО В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ.  АЛЕ ЦИМ ДЕБІЛАМ ЗАКОНИ НЕ ПИСАНІ !!!

avatar

Юрист

08 грудня 2017 10:46