Депутати міськради 'подешевшали': голос за дострокову відставку Каспрука коштує менше, ніж платили за усунення Федорука

Депутати міськради "подешевшали": голос за дострокову відставку Каспрука коштує менше, ніж платили за усунення Федорука

16.07.2018, 18:46

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що антимерській депутатській більшості важлива не відставка мера, а "обіцяні посади, земельні ділянки, приміщення в оренду з подальшою приватизацією".

Про це Каспрук повідомив сьогодні на брифінгу в міськраді.

Мер назвав суми коштів, які нібито пропонують депутатам за позитивне голосування під час розгляду питання про дострокове припинення повноважень міського голови.

"Подейкують, що до 10 тисяч доларів за голос обіцяють. Я, чесно кажучи, трохи ображений в цій ситуації, бо за голову Миколи Трохимовича трохи більше платили в 2011 році. Але у нас зараз демократія та економічна криза… Можливо, це впливає на те, що депутати "подешевшали", - сказав Каспрук.

Коментуючи наміри депутатів відправити його у відставку, міський голова заявив, що таке рішення буде незаконним, і він боротиметься за справедливість у суді. Він додав, що у випадку ухвалення такого рішення, спробує його скасувати в суді.

"Я вже багато разів говорив, що законом передбачений перелік причин, у зв’язку з якими можуть бути достроково припинені повноваження міського голови, якого обрали чернівчани, а не депутати: це смерть, набуття сили кримінальним вироком, добровільна заява тощо. Депутати Бешлей, Ковалюк та інші не вилазять з міськради, обходять усі відділи і шукають "гудза". Збирають інформацію – скільки разів я проводив прийом громадян, скільки разів їздив у відрядження… Тобто, збирають будь-які папірці, щоб можна було вийти і в сесійний день дві години розповідати, який мер поганий", - сказав Каспрук.

Водночас  Каспрук  заявив, що готовий покинути крісло чиновника, у випадку, якщо жителі міста відмовляться підтримувати його на посаді мера.

"Проте закон чітко говорить: хлопці, навіть якщо є рішення суду, якими скасовано мої розпорядження, то, згідно законодавству, ви, так само, як і я, маєте звертатися до Верховної Ради України з проханням провести дострокові вибори міської ради та міського голови. Я звернувся до Ради, і, відповідно, я готовий йти на перевибори завжди. Мене обрали чернівчани, і тільки чернівчани мені можуть дати оцінку на виборах. Якщо скажуть: "Знаєте, пан мер, ви покерували, ми маємо зауваження – і ми вас не підтримуємо. Підіть чимось іншим займайтеся", то зрозуміло, що піду", - сказав міський голова.

"Я на відміну від них (депутатів, - авт), розумію, що з цієї посади треба йти рано чи пізно – але в природній спосіб, а не в такий. Тому що жодної "вічної" посади не буває", - додав міський голова.

***

Джерело: molbuk.ua

1