Депутати міськради не захотіли грати в ігри Каспрука

Депутати міськради не захотіли грати в ігри Каспрука

16.08.2019, 18:13

Депутат від "Рідного міста" Анатолій Чесанов сказав, що не витримана процедура оприлюднення проектів:

- Ми їх не приймали на роботу, сьогодні міський керманич - ви. Хочете створити інфопривід, я розумію, чому ви це робите . Це ваша персональна відповідальність, ви маєте право звільнити усіх, крім Середюка. Грати в ваші ігри депутатам не треба, - сказав депутат.  

 Нагадаємо, на сесію міської ради винесли чотири проекти рішення про звільнення чиновників. Це мотивували , що суди у справах тривають, а підозрювані продовжують працювати на посадах. З метою очищення влади від осіб, яких підозрюють у корупції пропонувалося звільнити Олену Пушкову, керівницю відділу охорони культурної спадщини, Олега Пилип`яка, заступника керівника Департаменту житлово-комунального господарства, Сергія Колешню, керівника господарського відділу міського управління освіти, та заступника міського голови Володимира Середюка.

Відсторонити від роботи Володимира Середюка вимагав від депутатів бізнесмен, який назвався Павлом Краснійчуком, керівником "Агрозахідтрейд", і запевнив, що майже півтори року тому Володимир Середюк вимагав від нього 3 мільйона гривень. Наразі, каже підприємець, справа ця знаходиться у суді, тому він просить міських обранців відсторонити від роботи "корупціонера".

«До мене як директора товариства Агрозахідтрейд зврнувся Володимир Середюк. неофіційна зустріч наша відбулася саме в «Панській гуральні». Він представився заступником міського голови, сказав, що наша зустріч конфедеційна, він представляє певних людей, які зацікавлені в моєму підприємстві в Києві і саме ві буде проводити наші переговори і далі диктувати як себе поводити у цому місті». – зазначив пан Красійчук.

Виступ підприємця викликав у сесійній залі шквал емоцій та дискусій. Депутат Михайло Яринич навіть запропонував міському голові написати заяву про складання повноважень, пообіцявши, що лише тоді депутати розглянуть пропозицію щодо відсторонення Середюка. Міський голова відмовився, натомість пообіцявши написати заяву до суду за наклеп на нього секретаря міськради, депутата та журналістів одного з місцевих телеканалів. 

Зрештою, Михайло Яринич запропонував створити робочу групу, щоб розібратися у звинуваченнях заступника міського голови. Але депутати цю пропозицію не підтримали. 

Інший депутат міської ради Юрій Бурега запропонував колегам написати заяви про складання повноважень.

“Скоріше всього треба писати нам, шановні друзі, заяви на складання повноважень. Так не може діяти рада. Без рішень, з перепалками. Це не міськрада, це взагалі щось незрозуміле”, – заявив Бурега.

Міський голова Олексій Каспрук сказав, що погоджується з такою пропозицією і нагадав, що неодноразово звертався до Верховної Ради минулого скликання і звертатиметься до новообраного парламенту щодо призначення позачергових виборів міського голови та Чернівецької міської ради.

Після того, як депутати почали залишати сесійну залу, Олексій Каспрук оголосив про відсутність кворуму для продовження сесії та скликав погоджувальну раду наступного тижня.

“Шановні колеги, депутати тихенько розсмокталися, кворуму немає, роботу завершуємо”, – зауважив міський голова.

Джерело: https://acc.cv.ua/, ТВА та ЧернівціТаймс

Фото: https://times.cv.ua/

1