Депутати міськради не голосували за приєднання Топорівців і Чорнівки до міста, бо Чернівці не зможуть фінансувати ці села?

Депутати міськради не голосували за приєднання Топорівців і Чорнівки до міста, бо Чернівці не зможуть фінансувати ці села?

29.08.2019, 20:20

Депутати Чернівецької міської ради не голосували за рішення про приєднання сіл Топорівці та Чорнівка до Чернівців.

Про це повідомляє UA: Буковина.

Вранці більше 20 жителів та сільський голова Чорнівки прийшли до сесійної зали з вимогою, щоб депутати ще раз поставили на голосування проект рішення про приєднання сіл Чорнівка та Топорівці Новоселицького району до Чернівців. Об’єднання у територіальну громаду із цими селами передбачено у перспективному плані області. 16 серпня депутати 4 рази голосували за добровільне об’єднання міста із селами, утім не змогли набрати достатньої кількості голосів.

У 2016 році жителі двох сіл на громадських слуханнях вирішили приєднатись до Чернівців. За словами директорки Чернівецького центру розвитку місцевого самоврядування Тетяни Татарчук, якщо до кінця року Чернівці не утворять із ними добровільно, у 2020-му Чорнівку та Топорівці приєднають примусово.

Опісля виступів депутати пішли на перерву, далі не змогли голосувати, оскільки не було кворуму.

16-го серпня секретар міської ради Василь Продан, який голосував проти приєднання, у коментарі UA: Буковина сказав, Чернівці не зможуть фінансувати ці села. Депутат Юрій Бурега, який голосував за приєднання казав, якщо депутати проголосують за, села отримають інфраструктурну субвенцію, що дозволить їм відбудувати свої комунальні заклади. Якщо не об’єднатись до першого січня – їх приєднають автоматично, однак грошей з державного бюджету не нададуть.

1