Депутати міської ради зривають програму перевезення пільговиків у Чернівцях

Депутати міської ради зривають програму перевезення пільговиків у Чернівцях

15.08.2017, 10:00

Через дії депутатів міськради практично всі сфери життєдіяльності міста залишились без додаткового фінансування.

Про це йшлося на традиційній прес-конференції в ратуші.

"Частиною депутатів міської ради, а саме фракцією “Рідне місто” і депутатом Богданом Ковалюком було зірвано, не проголосовано зміни до міського бюджету, які передбачали розподіл 96 мільйонів гривень на важливі для міста видатки. Депутати спеціально затягнули сесію, влаштовуючи цирк на кілька днів, щоби під кінець, коли журналісти розійшлися, а люди втомилися дивитися сесію, зробити таку шкоду для чернівчан", - заявив Каспрук. 

За словами мера, не виділили кошти на пільгові перевезення. Не лише пенсіонерів та інших пільгових категорій, під великим питанням також пільгові перевезення учнів, які мали запровадити з 1 вересня. 

Не профінансована закупівля на 1,5 мільйона гривень меблів для нового дитячого садочка на вулиці Авангардній. Його планували відкривати до Дня міста. Але рішення, яке мало бути прийняте десять днів тому, досі не ухвалене. Тож садочок буде відкриватися із запізненням. 

Не профінансовано техніку для міжнародного аеропорту “Чернівці”- обладнання, машини, обладнання для прийому багажу, завершення реконструкції світлосигнальної смуги. Через це аеропорт може втратити ліцензію і отримати обмеження. На ці видатки у бюджет було закладено 15 мільйонів гривень. 

Не придбано техніку для покращення роботи підприємства “Чернівціспецкомунтранс”. Планували купити бульдозер для обслуговування полігону і чотири сміттєвози, адже підприємство немає власного транспорту. 

Також було завалено депутатами співфінансування заходів з енергозбереження житлового фонду, згідно з програмою “Комфортне місто”. 4,8 мільйона гривень мало піти на оплату частки міської ради на встановлення теплових лічильників, утеплення будинків тощо. 

700 тисяч гривень не дали водоканалу на ремонт каналізаційних насосних станцій і капітальний ремонт каналізаційного ствола на вулиці Роменській.

За словами мера, також не проголосували за кошти, які мали виділити на ремонт житлового фонду, підготовку житлового фонду в осінньо-зимовий період, обстеження ліфтів.

“За ці гроші мені закидають кожної сесії, що вони лежать на рахунку у банку, а не витрачаються. Тому й не витрачаються, а так хоч на відсотках заробляємо і це зменшує інфляційні ризики”, - сказав Олексій Каспрук. 

Олексій Каспрук назвав ставлення депутатів “хамським та паскудним до міста”. 

У вівторок, 15 серпня, міський голова проведе позачергову сесію.

Джерело:  molbuk.ua

1