Без Каспрука: депутати міської ради змінили склад представників до Госпітальної ради Центрального округу Чернівецької області

Без Каспрука: депутати міської ради змінили склад представників до Госпітальної ради Центрального округу Чернівецької області

23.05.2019, 16:40

До складу Госпітальної ради увійшли 8 делегатів:

Про це повідомляє  ТРК "Буковина".

Оксана Андрієць – директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА;

Галина Бовкун - заступник начальника Управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради;

Наталія Гусак – регіональна координаторка з підтримки реформи охорони здоров’я в Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Координаторка ГО «Пацієнти Буковини»;

Віталій Смандич - керівник навчально-тренінгового центру симуляційної медицини БДМУ;

Володимир Струк - головний лікар КМУ «Міська стоматологічна поліклініка»;

Олег Чорний - головний позаштатний онколог управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради;

Олександр Федорук - завідувач кафедри урології та нейрохірургії БДМУ; керівник Центру урології та літотрипсії Лікарні швидкої допомоги у Чернівцях;

Михайло Яринич – депутат Чернівецької міської ради

Госпітальна Рада – це дорадчий орган, який не має юридичного статусу. Завдання Госпітальної Ради – розробити план розвитку госпітального округу, визначити, які інвестиції потрібні для того, щоб вивести лікарні на сучасний рівень.

Як повідомляє  https://acc.cv.ua/, депутати Чернівецької міської ради проголосували за зміну складу громадської ради міста у складі Госпітальної ради Центрального округу на пропозицію депутата Михайла Яринича, голови фракції "Народний контроль" у міськраді.

Зокрема, раніше до складу Госпітальної ради Центрального округу Чернівецької області були делеговані такі представники:

Олексій Каспрук, міський голова Чернівців;

Рослислав Білик, депутат Чернівецької міської ради VII скликання;

Наталія Гусак, координатор  Громадської організації «Пацієнти Буковини»;

Василь Максимюк, депутат Чернівецької міської ради VII скликання;

Лариса Мельничук, головний педіатр управілння охорони здоров'я Чернівецької міської ради, кандидат медичних наук, доцент кафедри сімейної медицини БДМУ;

Ігор Незборецький, начальник управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради;

Марія Поліщук, заступник директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації, начальник управління організації та розвитку лікувально-профілактичної допомоги населенню;

Ярослав Пенішкевич, завідувач кафедри офтальмології Б.Л. Радзі-ховського БДМУ, професор;

Михайло Яринич, депутат Чернівецької міської ради VII скликання.

Депутат Яринич запропонував змінити ці кандидатури на таких представників:

Оксана Андрієць, директор Департаменту охорони здоров`я Чернівецької ОДА;

Галина Бовкун, заступник начальника управління охорони здоров'я Чернівецької міської рад;

Наталія Гусак, координатор  Громадської організації «Пацієнти Буковини»;

Віталій Смандич, асистент кафедри БДМУ;

Володимир Струк, керівника КМУ "Стоматологічна поліклініка" Чернівців;

Олег Чорний, хірург-онколог Чернівецького обласного онкологічного диспансеру;

Олександр Федорук, заступник головного лікаря комунальної установи «Лікарня швидкої медичної допомоги» Чернівців;

Михайло Яринич, депутат Чернівецької міської ради VII скликання.

22 депутати підтримали такі зміни.

Після розгляду цього питання 69 сесію Чернівецької міської ради VІІ скликання оголосили закритою.

Нагадаємо, у Чернівцях група співробітників комунальної міської установи "Міська стоматологічна поліклініка" закликала міського голову Олексія Каспрука і депутатів не ухвалювати рішення про включення головного лікаря медустанови Володимира Струка до складу Госпітальної ради.

Про це йдеться у відповідному листі за підписом 12-ти працівників медичної установи до мера Олексія Каспрука, секретаря міськради Василя Продана і депутатів Чернівецької міськради, копія якого перебуває у розпорядженні редакції molbuk.ua

Нижче публікуємо повний текст листа:

Шановний міський голово!

Шановні секретар та депутати міської ради !

З обуренням із засобів масової інформації дізналися, що до Госпітальної ради, склад якої затверджуватимуть на черговій сесії, від територіальної громади міста Чернівці рекомендують головного лікаря стоматологічної поліклініки Володимира Струка.

Вважаємо, що ця людина, яка дискредитувала себе як керівник медичної установи, не може представляти Чернівці у Госпітальній раді.

Нагадуємо, що рішенням суду іменем України Володимира Струка визнано винним і внесено в єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення. 

Володимир Струк на посаді головного лікаря впродовж багатьох років систематично займається поборами з лікарів та зубних техніків у вигляді фіксованих щомісячних сум. Тих ,хто намагається протистояти цій злочинній схемі, Володимир Струк звільняє, створює нестерпні умови праці, залякує фізичною розправою, вносить до так званого свого"чорного списку".

Закупівлі матеріалів, фармацевтичної продукції, обладнання, інструментів, дезінфекційних засобів із року в рік за кошти поліклінік дивним чином здійснюється в одних і тих самих фірм та ФОПів. Зокрема, дитяча стоматполіклініка лише останнім часом 22 закупівлі зробила у одного ФОПа.

КМУ "Міська стоматологічна поліклініка" та КМУ "Міська дитяча стоматологічна поліклініка" залишаються у місті єдиними закладами первинної ланки, які вчасно, поки діяв пільговий період, не реформували шляхом перетворення в комунальні некомерційні підприємства. Це негативно позначилося на розвитку міських стоматполіклінік, їх матеріально-технічному забезпеченні, зарплатах лікарів, техніків та обслуговуючого персоналу, а головне - якості стоматологічних послуг. Гальмує процес реформування стоматполіклінік саме Володимир Струк.

Сумно, що продовжуючи дію трудового контракту на 5 років з головним лікарем Володимиром Струком, не взято до уваги неодноразові звернення представників трудового колективу щодо недоцільності перебування на посаді цього керівника.

Вважаємо, що така людина, як Володимир Струк, не може розробляти рекомендації щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, багаторічний план розвитку госпітального округу, а також пропозиції також щодо організації та фінансування медичної допомоги в госпітальному окрузі. Просимо міського голову, депутатів міської ради не включати головного лікаря Володимира Струка до складу Госпітальної ради та прискорити розгляд питання про перетворення КМУ "Міська стоматологічна поліклініка" та КМУ "Міська дитяча стоматологічна поліклініка" в комунальні некомерційні підприємства.

1