Депутати «Фронту Змін» вимагають, щоб Першотравнева райрада спрямувала кошти на потреби мешканців а не на самовільний ремонт сесійної зали ради

Депутати «Фронту Змін» вимагають, щоб Першотравнева райрада спрямувала кошти на потреби мешканців а не на самовільний ремонт сесійної зали ради

02.06.2012, 14:04

31.05.2012 року на ХІІ сесії Першотравневої районної у м. Чернівці ради  депутати об’єднаної опозиції не допустили уже стандартного для представників більшості «дерибану на адмінвитрати» бюджетних коштів, - повідомили BukNEWS у прес-службі ПП «ФРОНТ ЗМІН».

Тільки за 5 місяців 2012 року з наявних реальних коштів вільного залишку, що складали 196 254 грн. керівництво ради витратило та намагається доспрямувати на адміністративні витрати ради 72% - 141 612 грн., а на потреби людей тільки 28% - 43 612 грн. (див додатки)

При обмеженому бюджеті та при наявних довгих списків першочергових потреб мешканців Першотравневого району провладна більшість пропонує пост-фактом оплати  самовільного уже незаконно проведеного капітального ремонту сесійної зали Першотравневої районної у м. Чернівці ради на суму 46 679 грн.,  оплати люстер до зали на суму 11 800 грн., - придбання комп’ютерної техніки на суму 5815 грн.

 Опозиція пропонує спрямувати 72582 грн. на форс мажорні потреби мешканців району, а саме: 17 000  грн. на   капітальний ремонт сходової клітини (підпірної стіни) по вул. Челюскінців, 5, де сталася аварійна ситуація 01 травня 2012 року, на оплату 60 м2 капітального ремонту покрівлі по вул. Яремчука 7/6, де проживає вдова з інвалідом дитинства, а решту суми за спільним рішенням депутатів ПРР теж на оплату робіт суто для мешканців району, а не адміністрацію ради.

 Відкрите риторичне запитання до прокуратури та інформація для мешканців Першотравневого району:

 - Як оцінюєте неправомірне, самовільне та одноосібне рішення голови Ради Мельничука В.А., який розпочав капітальний ремонт сесійної зали за рахунок вільного залишку без рішення ради (це порушення ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про місцеве самоврядування в Україні» ст. 64, ст65 та Бюджетного Кодексу України ст. 47,ст..48, ст., ст..116. та Наказ  МФУ від 02 березня 2012 року № 309)

 - На вимогу депутатів ФЗ пред’явити всім 40 присутнім депутатам дефектний акт щодо необхідності капітального ремонту сесійної зали Першотравневої районної ради  була відповідь, що його не існує (це зазначено в протоколі сесії та стенограмі)

- Як будуть закриватися акти виконаних робіт, якщо 31.05.2012 року рішення ХІІ сесії VI скликання рішення щодо оплати не законного  капітального ремонту сесійної зали не було прийнято, а перенесено на ІІ пленарне засідання на 7 червня 2012 року, а ремонт вже проведений, люстри висять..

- На підставі якого договору підрядник пп «Приз» виконував роботи в раді.

P.S. Для кого працює більшість ПРР і як ефективно:

- «ефективність» управління п. Мельничуком В.А. доводить факт, що за минулий рік зроблено боргів на 2,9 млн. грн., причому на першочерговому обліку по капітальному ремонту  аварійних об’єктів мешканці стоять в черзі роками, а він спрямовує кошти на витрати адміністрації. Президент України Янукович В.Ф. закликав до економії адмін витрат: «В час дефіциту держбюджету кожне господарське рішення має прийматися з точки зору національного прагматизму а в Першотравневій раді голова від ПР їх нарощує в потрійному темпі, мешканцям на голову капає вода …. чи це не «пір во врємя чуми» чи феодальне «Після мене хоч потоп»?!?

1