Депутати фракції Партії Регіонів та позафракційні депутати обласної ради окремо звернулися до до Президента України, Генеральної прокуратури України та жителів Чернівецької області

Депутати фракції Партії Регіонів та позафракційні депутати обласної ради окремо звернулися до до Президента України, Генеральної прокуратури України та жителів Чернівецької області

03.12.2013, 16:52

Відбулись збори депутатів фракції Партії Регіонів та позафракційних депутатів, на яких було прийнято звернення до Президента України, Генеральної прокуратури України та жителів Чернівецької області наступного змісту:

ЗВЕРНЕННЯ

зборів депутатів фракції Партії регіонів та позафракційних депутатів Чернівецької обласної ради шостого скликання до Президента України та Генеральної прокуратури України,  жителів Чернівецької області

Ми, депутати Чернівецької обласної Ради висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу загострення суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні впродовж останніх днів, і має тенденцію до подальшої ескалації. З огляду на це, усвідомлюючи свою відповідальність перед жителями Чернівецької області, ми прагнемо підтвердити репутацію Буковинського краю як багатонаціонального, традиційно стабільного та політично врівноваженого регіону України, та засуджуємо насильницькі дії щодо учасників мирних зібрань громадян України.

Ми підтримуємо політику Президента України щодо прискорення процесу зближення України з Європейським Союзом, вважаємо обґрунтованими та зваженими дії Президента та Уряду України, спрямовані на збереження економічної та політичної стабільності в державі, прагматичне відстоювання національних інтересів з метою підвищення життєвого рівня громадян

Дотримуючись притаманних нашим землякам якостей толерантності та поміркованості, керуючись демократичними цінностями та з метою збереження громадянського миру і спокою на українській землі, звертаємось до:

1. Президента України В.Ф.Януковича з підтримкою курсу євроінтеграції та закликаємо вжити невідкладних заходів щодо недопущення застосування силових методів стосовно мирних зібрань громадян.

2. Генеральної прокуратури України - оперативно провести належне розслідування силових конфліктів, що відбулись у місті Києві 30 листопада та 1 грудня 2013 року, з метою покарання винних у перевищенні службових повноважень, проявів хуліганства і недопущення повторення подібних ситуацій.

3. До жителів Чернівецької області – зберігати громадський мир та спокій, запобігати проявам протиправних дій та провокацій.

 03 грудня 2013 року                                                                    м. Чернівці

  • Джерело: Прес-служба облради

 Нагадаємо, сьогодні 43 депутата від Партії регіонів не прийшли на позачергову сесію обалсної ради, тому  вона не відбулася. Депутати від опозиції прямо в залі засідань обласної ради, перед журналістами, провели свої збори. Вони ухвалили звернення зі своїми вимогами. 

Про збори депутатів фракції Партії Регіонів та позафракційних депутатів обласної ради журналістам не повідомляли. На депутатських зборах, які провела опозиція, деякий час був депутат від партії регіонів Олег Унгурян, проте ніяких оголошень для преси він не робив. Де і в який час відбувалися збори депутатів-регіоналів - невідомо.

На фото: Вхід до Чернівецької ОДА посилено охороняють. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ми, учасники страйкового комітету студентів міста Чернівці, підтримуємо позицію Чернівецької міської ради, яка стосується євроінтеграційного курсу України та засуджуємо осіб, які брали участь у побитті учасників мирного зібрання вночі з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності в м.Києві.
Водночас повідомляємо, що, як і раніше, наша позиція щодо аполітичного характеру нашого мирного зібрання залишається незмінною. Ми закликаємо студентство міста не вдаватись до жорстких дій, блокування державних установ, навчальних закладів і іншого хуліганства та не вдаватись до провокацій, які мають політичне забарвлення.
Наголошуємо, що позиція страйкому Чернівецького Євромайдану зводиться до трьох основних пунктів:
- притягнення до відповідальності осіб винних у подіях пов’язаних із побиттям учасників мирного зібрання вночі з 29 на 30 листопада на Майдані Незалежності в м.Києві;
- повернення зовнішньополітичного вектору України на курс євроінтеграції;
- забезпечення безпеки студентів протягом мирних акцій та недопущення санкцій після відновлення навчального процесу.
Заявляємо, що вчорашні події, які пов’язані із організацією блокування Чернівецької міської ради, є політичною провокацією, до якої чернівецький страйком та учасники Чернівецького Євромайдану не мають жодного відношення. Засуджуємо тих організаторів, які, користуючись протестним настроєм студентів, прагнули задовільнити власні політичні амбіції, чим дискредитували ідею Чернівецького Євромайдану.
 Заявляємо, що наш Євромайдан триває зі статусом МИРНОГО і БЕЗСТРОКОВОГО доти, поки ми не отримаємо прийнятного для нас рішення із Києва. І пам’ятайте про основне – КОЖЕН НЕСЕ ОСОБИСТУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА СВОЇ ДІЇ.

avatar

Антон

03 грудня 2013 13:04