Депутати Чернівецької облради від «Батьківщини» вимагають від президента і уряду негайного виконання резолюції ПАРЄ

Депутати Чернівецької облради від «Батьківщини» вимагають від президента і уряду негайного виконання резолюції ПАРЄ

19.03.2012, 17:56

Про це йдеться в заяві, яку оприлюднив під час сесії облради депутат Ярослав Шешур. Підписанти заяви нагадують, що 26 січня 2012 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо України. «Резолюція, ухвалена ПАРЄ, вперше прямо звернулася до Президента України з проханням, щоб він вдався до всіх можливих законних шляхів зупинити політичні переслідування, - повідомляється в заяві. - Парламентська Асамблея висловила занепокоєння кримінальним переслідуванням проти низки колишніх членів уряду, включаючи колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, колишнього Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших».

Заявники наголошують, що «вперше в резолюції ПАРЄ вжито слово «санкції» до України, якщо влада не прореагує. Українська влада має виконати рекомендації, викладені в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, інакше буде перекреслений шлях України до Європейського Союзу».

У заяві констатується, що до цього часу нині діюча влада на чолі з Президентом Януковичем жодним чином не прореагувала своїми діями на резолюцію ПАРЕ.

«Бездіяльність влади створює додаткові загрози для України в євроінтеграційних процесах. Вся відповідальність за зрив євроінтеграційного процесу ляже повністю на нинішню владу, очолювану Януковичем», - підкреслюється в заяві.

Ініціаторм заяви вимагають «від Президента та Уряду України негайно виконати резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи, а саме:

- терміново припинити політичні репресії в Україні та забезпечити верховенство права;

- негайно звільнити Юлію Тимошенко та інших політв’язнів і забезпечити їх участь в політичному житті країни, а саме в парламентських виборах восени 2012 р.;

- забезпечити чесні і прозорі вибори до українського парламенту в жовтні 2012 року».