Депутати Чернівецької міськради дві години обговорювали долю кінотеатру ім. І. Миколайчука і голосували 'за того хлопця'

Депутати Чернівецької міськради дві години обговорювали долю кінотеатру ім. І. Миколайчука і голосували "за того хлопця"

31.01.2013, 17:24

У Чернівецькій міській раді триває засідання сесії. За дві години депутати ухвалили лише одне питання "Про внесення змін до рішення міської ради "Про міський бюджет на 2013 рік".

Майже дві години депутати обговорювали питання про подальшу долю кінотеатру ім. І. Миколайчука.

Депутати Чернівецької міськради на сесії оголосили перерву, навіть не затвердивши порядок денний. Обранці вирішили обговорити між собою питання кінотеатру імені Миколайчука, передає із сесійної зали кореспондент molbuk.ua

Зокрема, представники фракції Партії регіонів вважають, що умови конкурсу на оренду приміщення кінотеатру чітко не виписані і орендар може використати приміщення за власним розсудом.

Водночас депутати фракції "Фронт змін" пропонують взагалі зняти це питання з розгляду на сесії.

Наразі депутати обговорюють це питання у фракціях. А пізніше вони зберуться на узгоджувальну раду, щоб попередньо обговорити, яке рішення щодо кінотеатру імені Миколайчука ухвалить сесія.

Кінотеатр імені Івана Миколайчука таки виставлять на конкурс на оренду. Таке рішення ухвалила сьогодні сесія Чернівецької міської ради.

Обговорення тривало близько двох годин. Пропозицію “Фронту змін” та “Свободи” відкласти питання та сворити комісію, яка б розробила всі умови можливої оренди, не підтримали.

Натомість до проекту рішення внесли кілька змін. Зокрема, до 1 березня спеціальна комісія має розробити критерії конкурсу (про збереження призначення — кіномистецького комплексу), проект реконсрукції винести на громадське обговорення, а переможця визначати рішенням сесії міської ради.

Якщо ж до 01.05 не виявиться охочого взяти колишній кінотеатр в оренду — його передадуть на баланс Калинівського ринку (як колись Літній театр), який своїм коштом відремонтує приміщення і поверне місту.

Чернівецькі депутати міської ради не відстають від своїх колег з Верховної ради. За відсутніх в сесійній залі сусідів активно голосують їхні колеги.

Наразі, нагадаємо, проходить засідання сесії міської ради. Після перерви у сесійній залі ряди порідшали. Однак цього не помітно по результатах голосування.

Наприклад, за питання №2 порядку денного проголосувало 43 депутати. Хоча в сесійній залі кореспондент vididо.ua нарахував тільки 36.

Нагадаємо, нещодавно на «кнопкодавстві» у Верховній Раді підловили вихідця з Буковини Артема Семенюка.

Джерело:  vididо.ua та molbuk.ua

1