Депутату-шансоньє пощастило знайти в Чернівцях вулицю  з ідеально рівним асфальтом та ще й свого імені

Депутату-шансоньє пощастило знайти в Чернівцях вулицю з ідеально рівним асфальтом та ще й свого імені

13.03.2013, 22:41

"Сьогодні знайшов єдину вулицю в Чернівцях з ідеально рівним асфальтом, вулицю без жодної ями! І називається ця вулиця...)))", - написав на своїй сторінці у ФБ депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук, якого також знають як співаючого депутата-шансоньє. Зважаючи на те, що під час останніх парламентських виборів пан Ткачук добряче потішив чернівчан несподіваними акціями, цілком може статися, що і цього разу він хоче в такий ось нетрадиційний спосіб донести до городян якийсь інформаційний посил. Щось на кшталт: стану мером - всі дороги у місті будуть такими ж гарними! Задля такого піару не шкода навіть самому вулицю відремонтувати.

Дорога, яку засвітив нині Ткачук -  рідкісний виняток. Поки що, на жаль, на чернівецьких дорогах частіше можна побачити зовсім інше:

Народний автодор: у Чернівцях пенсіонери ремонтують дороги власними силами

Бездіяльність комунальників довела пенсіонерок до того, що ті самі почали виходити на вулицю і ремонтувати її. Зокрема таку ситуацію побачили журналісти місцевого “5 каналу”, коли їхали на прес-конференцію у Народному домі в Чернівцях, повідомляє vidido.ua. (Фото: vidido.ua).



— За хвилину до включення камери бабусі ще відрами засипали пісок, — розповідають очевидці у соцмережі “Фейсбук”.

— Три бабусі самі ремонтують дорогу у себе перед будинком. Тягають мішки з цементом та піском вагою по 50 кг. Вже залатали не одну яму на дорозі, навіть придумали свою систему. Одна з них — двірник ще на трьох прилеглих вулицях, а інші їй допомагають. Все відбувалось на вул. Гонти, — пишуть журналісти у соцмережі.

Оператор додає: “Одній з бабусь 75 років! Мені здається, що саме такі бабусі відновлювали Ленінград після блокади...”.

Опісля посипалися коментарі від чернівчан, які скаржаться, що виконують замість комунальників їх роботу:

— У нас у дворі дев’ятиповерхівки по вул. Головній, 191 (на розі вул. Головної та Чкалова) те ж саме люди роблять: після ремонту просто вивалюють будівельне сміття — прямо у двір на доріжки і тротуари. Ями такі, що ні швидка, ні таксі під’їхати не можуть! Центр міста, а у дворі як після бомбардування — ями та вибоїни... — пише користувачка мережі Оксана.

Частково використано матеріали http://citizenjournal.info/

Очевидно, що ситуація на дорогах є настільки критичною, що вдавати ніби нічого не відбувається не може вже й прокуратура:

Згідно з постановою координаційної наради керівників правоохоронних органів міста Чернівці від 21 лютого 2013 року, у березні-квітні правоохоронці перевірятимуть як використовуються кошти, виділені з державного та місцевого бюджетів на будівництво та ремонт доріг у нашому обласному центрі. Про це саме сьогодні повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області. Сьогодні ж, 13 березня, у Чернівцях представники опозиції провели автопробіг на знак проесту проти бездіяльності влади стосовно украй жахливого стану доріг, якими нині майже неможливо проїхати, не пошкодивши автівку. Як повідомляє  ВідіДо, на машинах, які проїхалися головними вулицями міста, були прикріплені плакати з написами "Наші ями європейські", "По таких дорогах фортуна не їде", "85% доріг відремонтовано".

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Larisa Khomich

14 березня 2013 08:06

avatar

Larisa Khomich

14 березня 2013 08:12