Депутатська фракція 'Батьківщина' в Чернівецькій міськраді була проти звільнення Тимошенко з в'язниці

Депутатська фракція "Батьківщина" в Чернівецькій міськраді була проти звільнення Тимошенко з в'язниці

02.10.2013, 22:41

Принаймні такий висновок можна зробити, якщо проаналізувати результати поіменного голосування за поправку депутата Олексія Каспрука, яку він запропонував на 40-й сесії Чернівцької міської ради VI скликання.

На засіданні, яке, нагадаємо, відбулося у четвер, 26 вересня, голосувалося протокольне доручення про зверення депутатів до Верховної Ради України щодо щодо підтримки євроінтеграційного курсу країни та підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом. До проекту звернення надійшло дві пропозиці - стилістична від депутата Г.Ходоровського (фракція Партії регіонів) та депутата Олексія Каспрука (фракція "Фронту Змін").

Колишній "фронтовик" - тепер член ВО "Батьківщина" Олексій Каспрук - запропонував чітко визначити перелік євроінтеграційних законів і найголовніше - припинити в країні практику вибіркового правосуддя. Свідченням цього мало би стати звільнення Юлії Тимошенко. 

Пропозицію Ходоровського провладна більшість Чернівецької міської ради, до якої входять депутати від Партії регіонів та ті, кого називають "тушками", підтримала, а пропозицію Каспрука - провалила. З 50 зареєстрованих на сесії депутатів "за" звільнення Юлії Тимошенко проголосували лише 16 чоловік, проти - 2, утрималися - 8, 24 - не голосували. 

У присутніх журналістів одразу виникло питання, як за пропозицію депутата Каспрука голосували ті депутати міської ради, які пройшли до її складу від Блоку Юлії Тимошенко.

Щоб з'ясувати це редакції газети "Час" та сайту "BukNews" провели експрес-опитування депутатів фракції "Батьківщина", які потрапили до ради дякуючи авторитету Юлії Тимошенко, про те, як вони голосували.

Можливість співставити відповіді колишніх однопартійців Тимошенко з тим, як вони проголосували насправді, з'явилася сьогодні. BukNews все таки отримав відповідь на свій інформаційний запит щодо результатів поіменного голосування за поправку депутата Каспрука, який наполягав на звільненні Тимошенко.

З'ясувалося, що першого разу дописати відповідну вимогу про необхідність звільнення Тимошенко до тексту звернення до Верховної Ради України погодилося лише два з 14 колишніх БЮТівців - Анатолій Чесанов (директор Чернівецького обласного благодійного фонду «Відродження міста Чернівці») і Ігор Баскевич (Директор ТОВ «Аскор-Буд»).

Взагалі не голосували за це питання депутати-колишні БЮТівці Ярослав Антоняк (вчитель математики ЗОШ № 3), Іван Боднар (директор приватної виробничо-комерційної фірми «Пелопоннез»), Володимир Жаровський (директор ТОВ «Фараон ЛТД»), Володимир Кедь (юрист ТОВ «Універсам Жовтневий»,  Вячеслав Кишлярук (директор ТОВ «Арка-С»), Юрій Ткачук (директор оздоровчо-відпочинкового комплексу «Еней») і Віталій Червінський (начальник КП “МіськШЕП”). 

Утрималися Олекг Вікнянський (приватний підприємець), Марія Іванюк (директор ТОВ «Універсам Жовтневий»), Олексій Редько (адвокат).

Відсутніми на сесії значаться депутати Олег Громадський (приватний підприємець) та Наталія Савка (заступник директора колективного підпрємства виробничо-комерційної фірми «Нова»).  

Відповіді депутатів під час експрес-опитування з тим, як вони проголосували насправді, дякуючи запиту BukNews можна співставити прямо зараз.

Результати першого поіменного голосування Чернівецької міської ради за "звільнення Тимошенко" (поправка Каспрука)

Щоправда після журналістського експрес-опитування і оголошеної перерви депутати Чернівецької міської ради повернулися до розгляду поправки депутата Каспрука і проголосували за потребу звільнення Юлії Тимошенко. (Ось і не вір після цього у силу журналістського слова!)Тобто цей пункт включили в звернення до Верховної Ради України. Пропозицію повернутися до розгляду питання вніс депутат Чесанов. Попереднє рішення він запропонував доповнити словами: "Просимо виконати всі рекомендації європейської спільноти щодо підписання угоди та врахувати вимогу щодо звільнення політв’язнів, а саме Юлії Тимошенко".

Цього разу голосів для результативного голосування вистачило. "За" був 31 депутат. "За" проголосувала вся фракція БЮТ, більшість членів якої виключено з ВО "Батьківщина" та Фронту Змін. Три голоса дали навіть члени фракції Партії регіонів: 

Багрій, Кушнірик і Ходоровський.

Вранці, коли свою пропозицію озвучив депутат Каспрук, головуючий на сесії Віталій Михайлішин сприйняв її скептично, порадивши опозиціонеру підготувати окреме зверення по Тимошенко, а не правити проект, який запропонував секретар міської ради.

Сам Михайлішин ні за поправку Каспрука, ні за поправку Чесанова з пропозицією "виконати всі рекомендації європейської спільноти щодо підписання угоди та врахувати вимогу щодо звільнення політв’язнів, а саме Юлії Тимошенко" не голосував. 

Результати другого поіменного голосування Чернівецької міської ради за "звільнення Тимошенко" (поправка Чесанова). Цього разу всі колишні члени ВО "Батьківщина", за винятком двох відсутніх, проголосували "за".

1


КОМЕНТАРІ (4)

Заечем мусолить эту тему? Зачем выдавать желаемое за действительное? Да никакой журналист не может повлиять на мнение депутатов. Это исключительно авторитет Тимошенко и авторитет ЧЕСАНОВА на местном уровне  и в среде дипутатов. Как бы вы не хотели всех списать как тушок. 

НЕ УДАСТСЯ!

avatar

юрий долгорукий

02 жовтня 2013 16:56

Заечем мусолить эту тему? Зачем выдавать желаемое за действительное? Да никакой журналист не может повлиять на мнение депутатов. Это исключительно авторитет Тимошенко и авторитет ЧЕСАНОВА на местном уровне  и в среде дипутатов. Как бы вы не хотели всех списать как тушок. 

НЕ УДАСТСЯ!

avatar

юрий долгорукий

02 жовтня 2013 16:56

Каспрук это алкаш и бездельник. Вы ну написали что он должен 2 миллиона отмыл будучи дирктом Мистобуда. Пропил правда. Жаль...

avatar

ФЗ

02 жовтня 2013 17:01

 Там є два депутати, які не поступилися принципами. Найстарший Георгій Ходоровський з ПР не поступився приципом моральності і двічі голосував за звільнення Юлі Тимошенко. А інший протилежність порядності наймолодший чернівецький Юда Володимир Бешлей. Він двічі гне голосував за звільнення Юлі Тимошенко

avatar

Петро

02 жовтня 2013 18:08