Депутатська більшість міськради виділяє «своїм» земельні ділянки у Чернівцях

20.08.2011, 03:59

Керівник фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій міській раді Олексій Каспрук привернув увагу журналістів до порушень, із якими депутатська більшість міськради виділяє «своїм» земельні ділянки у місті.

На прес-конференції Олексій Каспрук навів кілька фактів, коли на останній сесії ділянки комерційного призначення з порушеннями були передані підприємцям, наближеним до партії влади та її сателітів.

«У той час, коли, нарікаючи на брак коштів, міська рада піднімає ціни на проїзд у громадському транспорті (тепер вони найвищі в Західній Україні), відміняє мораторій на підвищення комунальних тарифів, депутати з легкістю роздають землю, а міський бюджет втрачає від цього сотні тисяч гривень», - підкреслив голова фракції «Фронт Змін».

Серед прикладів депутатської «щедрості», наведених Олексієм Каспруком, – ділянка, виділена підприємцю і депутатові міської ради, екс-бютівцю Юрію Ткачуку, якому сесія міськради безкоштовно, без проведення аукціону, презентувала в оренду земельну ділянку за рахунок земель запасу - 15 соток у парковій зоні мікрорайону Садгора. Десять соток у цього депутата тут уже є в оренді, й на виділеній ділянці він планує звести п’ятиповерховий будинок.

Факти, викладені Олексієм Каспруком, оприлюднили засоби масової інформації Чернівців. До того ж, депутати фракції «Фронт Змін» у міські раді пообіцяли подати до суду після того, як рішення про виділення земельної ділянки Ю.Ткачуку буде підписано секретарем міської ради.

Прес-служба міської ради одразу розповсюдила інформацію,про те, що «Депутат Чернівецької міської ради Ткачук Юрій Михайлович відмовився від земельної ділянки.., наданою йому рішенням 10 сесії VI скликання Чернівецької міської ради».

«Депутати більшості не хочуть зважати на думку опозиції у міській раді, - зазначив Олексій Каспрук. – Триває повне ігнорування пропозицій та думок депутатів від опозиції, не надається слово під час сесії, головуючий секретар міської ради Віталій Михайлішин весь час підіграє лише більшості з Партії регіонів та їхніх сателітів. Однак ми й надалі здійснюватимемо контроль за законністю рішень, які приймаються провладною більшістю, та інформуватимемо громадськість про факти «дерибану» в Чернівцях».