Депутатів та голову села у Ломачинцях відкликали незаконно, - суд (ОНОВЛЕНО)

Депутатів та голову села у Ломачинцях відкликали незаконно, - суд (ОНОВЛЕНО)

16.01.2019, 22:38

Справу щодо народної ініціативи у селі Ломачинці на Сокирянщині виграли позивачі – депутати та очільниця села. Суд задовольнив позов та визнав неправомірними протоколи засідання Ломачинецької ЦВК від 2 серпня 2018-го, на якому начебто підрахували голоси мешканців села, які хотіли відкликати місцевих депутатів та голову. Прибічники позивачів кажуть, усе почалося з того, що декому не сподобалась ідея приєднання села до Новодністровської ОТГ, як того вимагає реформа децентралізації. 

Черговий доказ злочинної діяльності козачат-аграріїв в Сокирянському районі. Тільки за це повинний бути звільнений керівник Сокирянської ОДА Петро Бескупський, який проводив наради з так званою ініціативною групою, а насправді з командою самозванців під керуванням Василя Козака,  - прокоментував інформацію про рішення суду народний депутат України Максим Бурбак. - Але справедливість завжди переможе. І за неї потрібно боротись. Це перемога громади, перемога прихильників децентралізації та приєднання Ломачинців до Новодністровської ОТГ. Без вас та вашої боротьби ми б її не створили. Тепер з своєї сторони зроблю все, щоб мешканці громади відчули всі переваги об`єднання. А козачата нехай бісяться. Їх час вже минув!!! Реформу з децентралізації не спинити!!!

Джкерело: https://tva.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нехай у Козака як знають, божеволіють, конають, — Негоді й Бурбаку своє робить: Новодністровськ і Ломачинці, як ОТГ, отримали прямі міжбюджетні відносини з Києвом

Бурбак обіцяє зробити все, щоб повернути ситуацію в Ломачинцях в законне русло

 ДОВІДКОВО: 

16 січня 2019 року Чернівецький адміністративний суд виніс рішення у справі про відкликання депутатів Ломачинецької сільської ради. Нагадаємо, що у с. Ломачинці група людей, які назвалися ініціативною групою, нібито відкликала депутатів сільської ради, провела вибори і намагалася перешкодити створенню Новодністровської ОТГ. 

Депутати у свою чергу подали позов до суду на дії Територіальної виборчої комісії, бо вважають, що їх відкликання відбувалося з численними грубими порушеннями.

Суд повністю задовольнив позов та скасував постанови про відкликання депутатів у Ломачинцях. І хоч всі розуміють, що так звані активісти і їхні районні покровителі скористаються правом на апеляцію, все ж це рішення є чітким доказом протиправності дій ініціативної групи, які обманом і маніпуляціями ввели збурили сельчан на мітинги і правопорушення.

 Новодністровська ОТГ створена відповідно до чинного законодавства і вже в цьому році викриє всі міфи районних маніпуляторів, а всі заколотники нестимуть відповідальність перед законом!


Ігор НАЖИГА, депутат Сокирянської районної ради
 
Джерело: 

 Джерело: Новодністровськ.Інфо

1